Hurghada in Egypte is een prima plek om je PADI duikbrevet te halen. Je kunt dit in Egypte doen bij de Nederlandse duikschool Voodoo Divers. In deze blog lees je mijn ervaring.

Duiken in het buitenland is leuker samen

Reizen over de Wereld op de Red Sea Star in Hurghada

Duiken tijdens mijn reizen is iets dat ik altijd graag doe. Ik heb zelf al enkele jaren mijn PADI duikbevret. Zo maakte ik bijvoorbeeld een duik met Manta Rays op Hawaii. Ook de duik op Silfra in IJsland met 100 meter zicht was erg bijzonder. Alleen was er altijd een probleem: Mijn vriendin Suzanne had haar duikbrevet niet. Dus het werden nooit echt lange duikdagen op onze reizen. Op reis maakten we meestal een zogenaamde introductieduiken, zodat we samen konden duiken. Maar het is niet te optimale manier om te duiken. Er gelden natuurlijk restricties. En daarbij: Het loopt aardig in de kosten om steeds introductieduiken te doen. Tijd dus voor Suus om haar duikbrevet te halen.

Tijd voor Suzanne om haar duikbevret te halen: We kozen als duikbestemming voor Egypte!

Je PADI duikbrevet halen in Egype

PADI Duikbrevet halen in Hurghada Egypte

We waren er dus uit: Suus ging haar PADI halen. We deden wat research en kwamen al snel uit bij Voodoo Divers in Hurghada Egypte. Dit is een Nederlands gerunde duikschool. Je kunt hier zelfs volledig in het Nederlands je duikbrevet halen! Na wat heen en weer mailen kon zelfs Suus haar startdatum inplannen. We boekten het hotel (Bella Vista Resort) en spraken af wanneer Suus kon beginnen.

Je vliegt in zo’n 5 uur naar Hurghada in Egypte. Na het vliegen is het verstandig om minimaal 16 uur niet te duiken. De eerste dag na aankomst hebben we dus rustig aan gedaan bij het hotel en even aan het strand gelegen. Bij Voodoo Divers konden we wel alvast wat papierwerk invullen.

Een cursus tot PADI Open Water Diver duurt meestal zo’n 4 dagen. Je hebt twee dagen theorie. Daarna meestal 2 dagen met 2 duiken. Dus 4 duiken in open water in totaal. Na je certificering mag je duiken maken tot een diepte van 18 meter. Tijd voor Suus om de schoolbanken in te gaan.

Onze ervaring: Je PADI halen bij Voodoo Divers Egypte

Duiksets staan klaar op de boot Egypte

We werden de eerste dagen dus van elkaar gescheiden. Terwijl Suus in de schoolbanken zat, kon ik mijn eerste duiken maken in de Rode Zee. Voodoo Divers heeft een eigen ‘duikboot’. Deze boot (Red Sea Star) vaart elke dag om 9 uur uit. Je maakt dan ’s ochtends een duik rond een uurtje of 10:00. Daarna lunch je op de boot en maak je een duik rond een uurtje om 14:00 uur. Rond 16:00 uur ben je weer terug in de haven. Je duikt overigens op steeds verschillende plekken.

Terwijl Suus in het klaslokaal zat, maakte ik mijn eerste duiken in de Rode Zee

Op die boot is alles top geregeld. Je spullen worden klaargezet. De lunch is goed. Er zijn goede gidsen aan boord. Je hoeft eigenlijk alleen maar zelf in het water te springen. Dat is anders voor Suus, want die was alles aan het leren. Maar dat gaat onder Nederlandse begeleiding. Ze was de enige en samen met kundige begeleiding van Mandy en Willy kon ze goed de vaart erin houden!

Kleurrijke vis in de Rode Zee Hurghada Egypte

DVD’s kijken en zwembadduiken

Je krijgt in de schoolbanken verschillende beelden te zien. Achteraf maak je dan een quiz. Zo leer je alles wat belangrijk is over het duiken. Je krijgt ook een lesboek in het Nederlands. De eerste twee dagen krijg je ook les in het zwembad van het Bellavista Resort. Je leert daar om te gaan met enkele belangrijke basisvaardigheden: Wat doe je bijvoorbeeld als je masker volloopt met water? En wat doe je als je luchtvoorziening ermee stopt?

Bellavista zwembad Hurghada Egypte

Omdat Suus alleen was, kon je ze wat meer per dag doen. Dat betekende ook dat ze na 3 dagen al kon ‘afduiken’. Ze ging mee op de boot Red Sea Star om nog twee open water duiken te maken. Dat ging allemaal goed en ze kon na 3 dagen haar duikbrevet al in ontvangst nemen! Super gedaan! Samen overigens met de 12-jarige Fiene die op die dag ook haar duikbrevet bij Voodoo Divers heeft gehaald!

Duikbrevet halen in Egypte Nederlandse duikschool Voodoo Divers

Eindelijk: Samen duiken!

Uitleg over de duikstek in Hurghada Egypte

Op dag 4 konden we dus officieel samen duiken. Zoals gezegd doet de boot Red Sea Star verschillende duikplekken aan. Voorafgaand aan de duik krijg je uitleg over de duiklocatie van een duikinstructeur. Hij of zij laat dan zien welke plek je gaat ontdekken. Maar ook welke vissen er zitten. Zo is elke duik in de Rode Zee anders. Hieronder enkele foto’s van al het moois in de Rode Zee.

Clownvisjes in de Rode Zee
Deze clownvisjes kom je veel tegen in de Rode Zee
De krokodilvis in de Rode Zee
Een krokodilvis.
Pijlstaartrog Rode Zee Blue Spotted Stingray Hurghada Rode Zee
Zie jij de pijlstaartrog (Blue Spotted Stingray) zitten?

Kosten duikbevret in Egypte

Je bent natuurlijk een Nederlander. Dus je wilt weten wat zo’n duikbrevet kost. Voor een PADI duikbrevet (een cursus van vier dagen) betaal je 330 euro. Daar komt nog 35 euro voor de PADI-certificering bij en 35 euro voor je lesboek. Optioneel kun je nog een logboek kopen om je duiken bij te houden voor 15 euro. In totaal ben je zo’n 400 euro kwijt. Daar zitten huur van duikspullen en perslucht al bij. Kijk voor de meest actuele prijzen even op de website van Voodoo Divers.

Kleurrijke vis in de Rode Zee

Kosten visum Egypte

Voor een reis naar Egypte heb je een visum nodig. Een visum voor Egypte kun je voorafgaand aan je reis aanvragen. Je kunt het ook ter plekke in Egypte aankopen na aankomst op het vliegveld van Hurghada. Je moet dan een formuliertje invullen en uiteraard geld bij je hebben om het visum cash aan te kopen. De prijs hangt af van je valuta, maar lag tussen de 27 en 32 euro.

Wil je visum voor Egypte het vooraf regelen? De kosten van een visum Egypte zijn 34,95 euro. Je kunt dit volledig digitaal en online aanvragen via e-visum Egypte. Je hoeft geen paspoort op te sturen of langs te gaan bij de ambassade van Egypte. Je vult digitaal een formulier in en regelt zo vooraf al je visum.

Meer lezen over duiken?

Egypte is prachtige plek voor duiken in het buitenland. Maar dit zijn ook mooie plekken om te duiken:

De informatie over een visum aanvragen in het buitenland is geschreven in samenwerking met de website visumbuitenland.nl. Kijk voor meer informatie op de pagina samenwerken.

2 REACTIES

  1. Hallo,

    Ik ben samen met mijn moeder van plan om te gaan duiken in Egypte in de Meivakantie en het liefst in Marsa Alam. Heeft u toevallig hier nog informatie over voor ons over Nederlandse duikscholen in Marsa Alam of desnoods Hurghada of andere mooie bestemmingen in de Rode zee? En heeft u misschien nog tips in het algemeen voor ons?

    Groetjes,

    Remco Eegerdingk

    • Beste Remco, dank voor je bericht! Ik heb alleen ervaring met duiken in Hurghada bij Voodoo Divers. Het duiken daar is erg relaxed en je kunt dus les krijgen in het Nederlands + duiken maken in het zwembad. Allemaal erg makkelijk. De duiken op de boot zijn ook top geregeld. Op andere plekken in Egypte heb ik nog niet gedoken. Als je nog specifieke vragen hebt, hoor ik het wel. Groeten, Vincent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.