De eerste volle dag in Dubai stond een heuse Dubai City Tour op het programma. Met andere woorden, met zijn allen in een airco bus en enkele highlights af.

Het leuke van een gids is dat je wat meer achtergrond van een land te horen krijgt. Met name dat veel ‘Emerati’, de lokale bevolking dus, door al het oliegeld goed ondersteund wordt. Trouwen ze met minimaal een lokale vrouw (meer mag natuurlijk ook) krijgen ze van de overheid een mooie villa en wat zakgeld. Goed geregeld toch?

7-sterren hotel Burj Al Arab

Qua bezichtiging staat onder andere een bezoek aan een Moskee (in ons geval alleen een rondje om de moskee heen) op het programma. Daarnaast de Burj Al Arab, het hotel dat is omgedoopt tot een 7-sterren hotel. Niet dat er 7-sterren hotels zijn, maar het geeft wel aan dat je hier niet voor een appel en een ei even kunt overnachten. Oh jah, dat het temperatuurverschil tussen de bus (airco) en buiten (ruim 40 graden) enorm is, kun je wel zien aan de beslagen foto. Mijn camera zat gelijk onder de condens toen ik buiten kwam.
Burj Al Arab

Dubai Museum

Onderdeel van de city tour is ook het Dubai Museum. Gebouwd in het Al Fahidi Fort uit 1787, gelijk het oudste gebouw in Dubai. In het museum zie je hier mensen vroeger leefde. Terug naar de basis dus. Ze leefden basic, maar natuurlijk zien we al wel de waterpijp en de kopjes thee voorbij schieten in de tafareeltjes die ze hebben nagebootst.
Dubai museum

‘World’s Largest Gold Ring’

Andere stop was de Al Seef Marina. Eigenlijk gewoon een haven/kanaal dat ze zelf gebouwd hebben. Nog meer water krijgen we via de traditionele watertaxi in een houten boot. We stappen aan de andere kant uit voor de souks. Daar is onder andere de ‘World’s Largest Gold Ring’ te zien. Ter waarde van 3 miljoen, want veel in Dubai is natuurlijk groot en duur.
Golden ring

Dubai Mall

Geen onderdeel van de city tour, maar na de city tour kun je naar de Dubai Mall. Eenmaal in de metro ben je redelijk snel bij de Dubai Mall. Alleen is het opvallend hoe lang je moet lopen naar het daadwerkelijke winkelcentrum toe. Er zijn wel loopbanden, maar het blijft een flink stukje wandelen. Eenmaal aangekomen kijk je in het winkelcentrum je ogen uit. Het leukste en meest bijzondere is misschien wel het Dubai Aquarium. Je kunt het bezoeken, maar vanuit het winkelcentrum krijg je ook een aardige indruk:
Dubai mall aquarium

Het hoogste gebouw ter wereld: Burj Khalifa

We bleven even wachten in het winkelcentrum, want ‘s avonds is het natuurlijk leuk om de Burj Khalifa in de avond te bekijken. Gewoon het winkelcentrum uitlopen en je bent er eigenlijk al. Het heeft wat moeite gekost, maar uiteindelijk is het toch gelukt om het grootste gebouw ter wereld vast te leggen:
Burj Khalifa

Ook leuk om ‘s avonds te bekijken is Downtown Burj met de oud aandoende huisjes:
Downtown Burj Dubai

Meer lezen over Dubai

Bekijk ook onze blog Broodje kamelenburger: Hamburger kamelenvlees in Dubai en de blog over de Dune Dinner Safari.

Alle artikelen over reizen in dubai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.