Als je denkt aan wilde dieren Hawaii op het eiland Kauai denk je niet aan de diersoort die op nummer 1 staat op de lijst.

1. De kip

Kippen Kauai Hawaii
Kukulukuuuuu! Als je op het strand (!) ligt op het Hawaiiaanse eiland Kauai is dit geluid niet vreemd. Overal lopen kippen op Kauai. Deze kippen hebben namelijk geen natuurlijke vijand. Dus op heel Kauai zie je kippen rondlopen. De winkeltje spelen er op in met merchandise. Je kunt de kip natuurlijk ook gewoon eten.

Waar te zien? Ja, waar niet eigenlijk? Je komt de kippen en hanen overal tegen op Kauai. Ze zijn echt niet te missen.

2. Zeehond – Hawaiian Monk Seal

Zeehond Hawaiian Monk Seal Kauai Hawaii
Een bijzondere zeehond. Uniek in de Amerikaanse wateren. Er zijn er slechts 100 rondom de bewoonde Hawaiiaanse eilanden. In totaal leven er zo’n 1200. Vooral op de noordwestelijke onbewoonde eilanden van Hawaii.

De Hawaiian Monk Seal lijkt een beetje op een monnik. Nou ja, het dikke deel rond de nek lijkt op het gewaad van een monnik. Andere gelijkenis met de monnik is dat ze een teruggetrokken bestaan leiden.

De Hawaiiaanse naam is Ilio holo i ka uaua. Vertaling: Hond die door ruw water rent

Waar te zien? Op Poipu Beach Kauai liggen deze zeehonden letterlijk tussen de strandgangers. Er worden door vrijwilligers paaltjes omheen gezet, zodat ze met rust gelaten worden.

3. Schildpad

Schildpad Kauai Hawaii
Schildpadden zijn er genoeg te vinden op Hawaii. Wij hadden geluk met deze schildpad die lekker op Poipu Beach Kauai lag te zonnen.

Waar te zien? Op verschillende snorkelplekken in Kauai, zoals Tunnels Beach en Kee Beach. Ze komen dus ook langs op Poipu Beach.

Lees ook: Snorkelen met de Humuhumunukunukuapuaa vis Hawaii

Was dit ook jouw beeld van wilde dieren in Hawaii?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.