Er zijn heel veel USA reisgidsen te koop. Welke reisgidsen hebben wij gebruikt om onze reis van drie maanden door Amerika voor te bereiden?

USA reisgidsen, welke vinden wij ideaal?

USA reisgidsen op een rij
Ter voorbereiding van onze Amerikareis hebben we drie USA reisgidsen veel gebruikt. Onze drie favorieten op een rij.

1. Voor inspiratie – Lannoo’s autoboek USA

Dit Nederlandse boek hebben we gekregen ter voorbereiding van onze Amerikareis. Dit boek gebruikten we als inspiratiebron. Prachtige foto’s van verschillende topbestemmingen in Amerika. Per Amerikaanse staat krijg je tips over de belangrijkste bezienswaardigheden. Omdat de mooie foto’s centraal staan, hebben ze ook nog een aparte sectie over de nationale parken.

Voor onze reis van drie maanden een ideaal startpunt. Het heet Lannoo’s autoboek. Er staan dus ook nog wat voorbeeldroutes in. Allemaal volgens de grote lijnen, bijvoorbeeld geen detailinformatie over hotels. Conclusie van deze korte recensie: Mooi boek als inspiratie.

 • Inspiratie door prachtige foto’s…
 • …daardoor vooral de grote lijnen
 • Enkele voorbeeld autoroutes

Een hardcover boek met prachtige foto’s, maar daarom te mooi om op reis mee te nemen

2. Mee in de auto in de USA – The Most Scenic Drives in America

Hawaii The Most Scenic Drives in America
Dit Amerikaanse boek staat vol reisroutes. Omdat je in Amerika nou eenmaal veel in de auto zit. Met een klein routekaartje en foto’s van de belangrijkste bezienswaardigheden. Ideaal als je wilt weten wat er allemaal langs de route ligt. In het kort geeft dit boek per reisroute:

 • Lengte autoroute
 • Beste reistijd
 • Reistips
 • Bezienswaardigheden

Uiteraard onbruikbaar als je niet met de auto reist. Voor ons een ideaal boek. Gaat mee op reis, ondanks dat het een zwaar boek is. Maar omdat we veel in de auto zitten voor ons een ideale USA reisgids.

3. Bijna onmisbaar – Lonely Planet USA

De Lonely Planet gaat toch weer altijd mee op reis. Waarom? Vooral ter plekke heb je veel aan deze reisgids. Eten, slapen, iets leuks om te doen. Wandelroutes in steden. Zelfs bij wat onbekendere plekjes heeft de Lonely Planet meestal wel aanraders. En na drie keer lezen heb je al gebruikssporen. Dus ideaal om mee op reis te nemen.

Welke reisgids(en) neem jij mee op reis?

4 REACTIES

 1. Ziet er goed uit! Wij proberen in september 2017 ook voor 3 maanden door de VS te reizen en hebben LP USA’s best trips gekocht. Staan ook leuke Road trips in ter inspiratie :).

  Ben benieuwd naar de verhalen en tips! Wij zitten nu in Sri Lanka en kwamen zo op jullie blog uit!

  • Sri Lanka is ook een mooi land! Veel plezier nog daar 🙂

   En Amerika. Zelfs met drie maanden moet je keuzes maken. Een boek met roadtrips als inspiratie is dan geen overbodige luxe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.