Het tropische eiland Providencia is onderdeel van de San Andres eilanden in Colombia. Een klein, tropisch paradijs dat minder toeristisch is dan het grotere eiland San Andres. Maar daardoor stiekem wel leuker. Vijf keer doen in Providencia op een rij.

Doen op Providencia: Hoe kom je er?

Hotel Deep Blue San Andres
De San Andres eilanden bestaan uit San Andres en Providencia. De eilanden liggen naast Nicaragua, je moet dus een stukje vliegen. Vanuit Cartagena, Medellin of graffitistad Bogota vlieg je naar San Andres. Vanuit San Andres kun je met de boot of per vliegtuig naar het kleine, minder toeristische Providencia. Maar wat zijn de hoogtepunten van een verblijf op Providencia? Ik zet ze voor je op een rij in deze blogpost.

Maar niet voordat ik je een tip heb je gegeven op hotelgebied. Wij sliepen tijdens ons verblijf in Colombia meestal in hostels, tijdens de vierdaagse trekking naar de Ciudad Perdida zelfs in slaapkampen in de jungle. Op het einde van onze reis hadden we dus een luxe hotel geboekt. Je betaalt er wel wat voor, maar de luxe is het meer dan waard (zie de foto boven).

Voor een prachtig hotel op Providencia raad ik Deep Blue aan

VIDEO: Hoogtepunten van Providencia Colombia

Wil je niet meer verder scrollen? Bekijk de vijf hoogtepunten van eiland Providencia dan in deze video:

5Verken Providencia eiland met de scooter


De beste manier om de San Andres eilanden te verkennen? Huur een scooter. Of een golfkarretje. Of een quad. Dat hangt van het aantal mensen af. Moeilijk doen ze niet echt over scooterverhuur op Providencia. Een rijbewijs hoef je vaak niet eens te tonen. En ze rijden allemaal rond zonder helm. Weinig regels dus als je met een scooter het eiland gaat verkennen. Maar het is de ideale manier. Zo kan je op elk mooi plekje stoppen.

Rijbewijs? Helm? Weet je hoe je een scooter moet besturen? Ja, oké, hier heb je de sleutel!

4Ga duiken of snorkelen


In het artikel duiken in Colombia heb ik al uitgelegd dat je prima kunt duiken op de San Andres eilanden. En duiken met haaien stond nog wel op mijn bucketlist. Ook als je gaat snorkelen kom je overigens mooie dingen tegen. Maar, eerlijk is eerlijk, heel veel vissen zijn er niet te zien in de wateren van Providencia. Gelukkig zijn er dus wel genoeg haaien.

Bekijk: VIDEO: Duiken met haaien op eiland Providencia Colombia

3Drink een cocktail bij Rolands Roots bar


Een cocktail uit een kokosnoot. Een hangmat aan het strand. Reggaemuziek op de achtergrond. Klinkt als het ideale plaatje en dat is het ook. Je beleeft het allemaal bij Rolands Roots Bar. Zet het drinken van een cocktail bij deze bar dus op je lijstje.

2Geniet van het eten op Providencia


Het eten op Providencia is verrukkelijk. Elk restaurant heeft een ruime keuze aan zeevruchten. Je kunt luxe uit eten, zoals bij hotel Deep Blue. Maar je kunt ook goedkoper eten, bijvoorbeeld bij El Divino Nino (foto onder). Daar heb je een complete schotel inclusief kreeft voor onder de 10 euro. Genieten dus.

El Divino Nino Providencia Colombia

1Chillen op een van de prachtige stranden


De stranden. Waarschijnlijk de reden om naar de San Andres eilanden af te reizen. En ook gelijk de reden (zie nummer 5) waarom de scooter zo’n slim idee is. Elk strand heeft weer zijn eigen pluspunten. Tegen de klok in reden wij met onze scooter langs de volgende stranden. We begonnen dus in het noordoosten (bij hotel Deep Blue) en reden via de westkust naar het zuiden. De stranden op een rij:

  • Bahia Maracaibo (Maracaibo Bay) – Hier ligt hotel Deep Blue. Geen strand, wel mogelijkheden voor een uitstapje naar het kleine eilandje Cayo Cangrejo (Crab Caye). Zie foto helemaal boven aan deze blogpost.
  • Almond Bay – Klein afgelegen strand, het strand herken je aan een beeld van een grote octopus aan de kant van de weg. Dan even een stukje lopen. Vervolgens kom je op een klein strand uit (zie foto hierboven)
  • FreshWater Bay (Bahia Agua Dulce) – Meest toeristische strand dat je kunt vinden aan de westkust van Providencia. Veel hotels.
  • South West Bay (Bahia Sur Oeste) – Het langste strand van Providencia. Hier kun je ook restaurant El Divino Nino vinden. Waarschijnlijk het relaxte strand om te zonnebaden.
  • Playa Manzanillo – Strand op het zuidoosten waar je ook Rolands Roots Bar kunt vinden

Tot zo ver het overzicht van Providencia. Kijk voor meer bucketlist materiaal naar alle blogposts over Colombia. Daar lees je bijvoorbeeld over het romantische Cartagena, maar ook over de hoge palmbomen van Colombia die zeker op je bucketlist moeten!

Vijf keer doen op Providencia. Een mooi lijstje met activiteiten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.