Milaan was voor mij een zeer veelzijdige citytrip met spanning, cultuur, bijzondere sculpturen, shoppen en voetbal. Zeven zeer diverse dingen die zeker moet doen in Milaan!

7Maak een avontuurlijke dagtrip: Bungeejumpen in Zwitserland


Vanuit Milaan maakten we een korte trip naar Zwitserland. We huurden een auto en gingen op weg naar de Verzasca Dam. Daar doe je namelijk de hoogste bungeejump van Europa. Nummer 7 op de lijst is uiteraard alleen voor waaghalzen.

6Ga shoppen in Galleria Vittorio Emanuele II


Ja, Milaan is natuurlijk ook een modestad. Winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II is wat dat betreft een must-see. Het is een overdadig winkelcentrum in Italiaanse stijl. Het is de bekendste overdekte (winkel)straat van de stad. Overigens zijn er vooral veel dure merken te vinden in het winkelcentrum. Wat minder te besteden? Een bezoekje naar McDonald’s past misschien wel in je budget.

5Bekijk Davinci’s paard


Dit enorme beeld van een paard is gemaakt op basis van een model van Leonardo Da Vinci. Het staat nu bij de ingang van de tweede tribune van de paardenbaan San Siro in Milaan. In de buurt van het stadion van AC Milan.

4Het Sforzesco bezoeken


Sforzesco is een toeristische trekpleister met een grote binnenplaats. Naamgever van het fort is Francesco Sforza, hertog van Milaan. Het Sforzesco was in de 16e en 17e eeuw was het een van de grootste citadellen in Europa. Het bezoeken waard in Milaan!

3Een voetbalwedstrijd van AC Milan bezoeken


Laat de naam van Marco van Basten vallen in Milaan en elke voetbalfan zwijmelt weg. Aan dit soort dingen merk je dat AC een stukje groter is dan Inter. Qua aanhangers in de stad dan. Als je de kans hebt, is het zeker een aanrader om een wedstrijd te bezoeken.

2De begraafplaats Cimitero Monumentale


Het Cimitero Monumentale is een hele grote begraafplaats met allerlei mooie standbeelden en graven. Hoogtepunt is toch wel het Last Supper (foto onder). Maar er zijn veel meer prachtige graven te bekijken. Zeker doen in Milaan.

1Beklim de Duomo


De beroemdste plek in Milaan is wel de Duomo. Je kunt de Duomo ook op, maar zorg wel voor fatsoenlijke kleding (geen korte rokjes). Het is een mooi gebouw. Dat moet ook wel, want het kostte zes eeuwen om te bouwen. Het is de grootste kerk in Italië. Natuurlijk is de St. Pietersbasiliek groter, maar die staat in Vaticaanstad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.