De Zoo Praha of dierentuin Praag Tsjechië staat hoog aangeschreven. Terecht, want je vindt veel bijzondere dieren in deze ruim opgezette dierentuin.


De Tsjechische dierentuin in Praag werd in 2015 door Tripadvisor op nummer 4 in de Top 25 van ‘s werelds beste dierentuinen gezet (bron). Dat komt door de veelzijdigheid aan dieren (meer dan 4000) die je in de Praagse dierentuin kunt vinden. De dierentuin is zeer ruim opgezet (60 hectare) met verschillende delen, waaronder Indonesisch regenwoud.

En wat is een goed middel om een dierentuin in beeld te brengen? Een selectie foto’s van de Zoo Praag natuurlijk. Hier komen ze:

Przewalskipaarden in dierentuin Praag

Dierentuing Praag Przewalskipaard
Een belangrijke bezienswaardigheid zijn de przewalskipaarden. Het Przewalskipaard was bijna uitstorven, maar mede dankzij inspanningen van deze dierentuin bestaat dit paard nog.

Gibbon

Gibbon
Een gibbon hoort bij de mensapen, maar ze lijken minder op mensen dan de grote mensapen zoals de chimpansee.

Chimpansee

Dierentuin Praag Chimpansee slaapt
Deze kleine chimpansee lijkt meer op een mens dan de Gibbon.

Neem ook de kabelbaan

Kabelbaan dierentuin praag
De kabelbaan verbindt de twee delen van het dierentuin met elkaar. Het is overigens niet verplicht om de kabelbaan te nemen, maar het scheelt wel een stukje lopen.

De tijger

Dierentuin Praag Tijger
Een tijger kan wel 200 kilo worden.

Nijlpaarden

Slapende nijlpaarden Dierentuin Praag
Een nijlpaard kan wel 3200 kilo worden. Een mannetje dan. Verschil moet er zijn. Bijvoorbeeld met de tijger. Valt het je al op dat de dieren hier dol zijn op slapen?

De ‘shoebill’

Shoebill Dierentuin Praag
Een zeer bijzondere vogel. Deze vogel lijkt toch bijna nep? In Nederland bekend als de schoenbekooievaar. Helaas ook met uitsterven bedreigd.

Jitrnice eten, de Praagse lekkernij

Jitrnice worst
Een Jitrnice worst, de Praagse leverworst, is verkrijgbaar in de dierentuin in Praag.

Nuttige informatie

Op de website van de dierentuin Praag is meer informatie te vinden. Bijvoorbeeld openingstijden, maar je kunt er ook de kaart vast downloaden. Dat bespaart weer geld voor een plattegrond, want die zijn niet gratis.

Hoe kom je in Dierentuin Praag Tsjechië?

Neem bus 112 van metrostation Nádraží Holešovice (Metro C) en stop bij de laatste stop Zoologická zahrada. Overigens stapt dan iedereen uit de bus. Let op dat je niet te vroeg uitstapt, want dan stap je uit bij de botanische tuin.

Meer dieren zien?

Wil je meer lezen over bijzondere dieren? Op Sumatra stonden we oog in oog met Orang Oetans, in Chengdu heb je schattige reuzenpanda’s en in Sri Lanka sta je oog in oog met wildlife in het Yala National Park.

Niets missen? Volg Reizen over de Wereld op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Heb je wat je wat met dierentuinen? En wat is je eerste indruk van deze dierentuin in Praag?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.