Waarom de Malediven voor ons geen succes waren. Je leest het in deze regenachtige blog.

Verblijf Malediven

Beschrijving van ons verblijf op Bandos Island Resort in de Malediven. Onze eerste dag op de Malediven begon donker. Tijdens het ontbijt begon het keihard te regenen. Gelukkig waren er paraplu’s beschikbaar, dus iedereen liep er met dezelfde paraplu wat er leuk uitzag. De rest van de ochtend hebben we niet veel gedaan, behalve rond gelopen op het eiland en een duik voor dinsdag geboekt.

Klein beetje zon

’s Middags begon gelukkig de zon toch te schijnen, want zeg nou eerlijk, je gaat toch naar de Malediven met het idee dat je een mooie blauwe lucht hebt en je de hele dag lekker in de zon kan liggen. In de middag hadden we dan drie uur zon. Camera erbij gepakt om dat unieke moment vast te leggen, want de weersverwachtingen voor de rest van de week waren ook niet al te best. En inderdaad rond een uur of 5 werd het weer donker en begon het weer te regenen.
’s Avonds hebben we lekker bij een Thais restaurant gegeten. Het voordeel van niet all-inclusive, dat je elke avond bij een ander restaurant kan eten!
The beach

Regen, regen, regen

Op dinsdag hadden we in de middag een duik op het programma staan. In de ochtend regende het weer en we moesten opnieuw de paraplu gebruiken om naar het ontbijt te komen. Na het ontbijt hebben we weer in de kamer gezeten en later werd het toch nog droog, zodat we nog naar het strand konden. Na de lunch gingen we naar het duikcentrum. Vin kreeg een opfrissingscursus en ik een inleidende cursus, waarbij ik eerst een stukje theorie kreeg. Na het theoretische deel mochten we het water in. Het water was best ruw, waardoor het lastig was om goed je flippers aan te trekken. Ik vond het een hele bijzondere ervaring om zo onder water te kunnen ademen en voor ik het wist was ik al 10 meter diep! Naast verschillende mooie gekleurde vissen, zag ik ook nog een haai voorbij zwemmen. Vin heeft de haai helaas niet gezien, maar hij heeft wel het diepste ooit gedoken. Het was ons goed bevallen en we boekten meteen een duik voor de dag daarna, die we samen konden doen.
Our bed

Wakker worden met regen

Woensdag werden we opnieuw wakker met regen, maar het verschil was dat het de vorige dagen nog in de loop van de dag opklaarde, maar vandaag bleef het maar regenen. We hebben daarom de duiktrip afgezegd ook omdat we nog last hadden van onze oren. Vandaag was het weer om de jacuzzi aan te zetten. ’s Middags zijn we maar naar de sportschool gegaan. ’s Avonds hebben we film gekeken in ons huisje en eten laten bezorgen, zodat we niet opnieuw werden geconfronteerd met de regen.
Fish

Snorkeltrip afgelast

Donderdag was onze laatste volle dag. We hadden voor deze dag een snorkeltrip geboekt, maar vanwege het weer en de ruwe zee weer dit afgelast. Er waren inmiddels al verschillende regenactiviteiten georganiseerd, zoals een kookles, dus daar hebben we ons voor opgegeven. Tijdens deze les mochten we in de keuken van het restaurant kijken en de chefkok liet zien hoe ze verschillende curries maakten. Erg leuk om te zien hoe ze werken in zo’n keuken én we mochten de curries gratis opeten. Dat is natuurlijk altijd leuk! Gelukkig ging de zon weer een beetje schijnen, dus we hebben nog even kunnen zonnen en zwemmen. Totdat het weer keihard begon te regenen en wij nog in het water lagen. Op zich niet heel erg, want als je zwemt ben je toch al nat, maar onze spullen waren ook zeiknat! Dus snel alles naar binnen gebracht en de jacuzzi weer laten vol lopen.
Art with fruit

Leermoment: Reizen is niet altijd leuk

Vrijdag vertrokken we om half 8 met de boot weer richting het vliegveld. Het was weer tijd om verder te trekken. Ondanks dat we niet heel erg goed weer hebben gehad, vond ik het toch een bijzondere ervaring om op de Malediven geweest te zijn. Het eiland was zeker mooi, maar ik weet nu wel dat de mooie plaatjes die je normaal op internet ziet, een moment opname zijn en dat het er zeker niet altijd zo uit ziet!

DELEN
Vorig artikelFoto’s Sri Lanka zomer
Volgend artikelFoto’s Auschwitz Birkenau
Komt graag in aanraking met andere culturen en wil zo veel mogelijk bijzondere plekken van de wereld zien. Favoriete vakantieland is Japan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.