Koffie drinken in een Hollandse molen doe je bij De Koffie Molen

1
4824

In alle rust een molen bezoeken en tegelijkertijd genieten van koffie en thee? Dan ben je bij De Koffie Molen in Zuid-Holland aan het juiste adres.

De Koffie Molen in Streefkerk

Gastheer Adri Schot
Als groot liefhebber van koffie houd ik graag de leukste koffieplekjes in de gaten. Zo zijn we in Dordrecht veel te vinden bij De Stadsbranderij (bijvoorbeeld voor een high tea). Ook het molenlandschap van Zuid-Holland heeft er een bijzondere plek bij. De Koffie Molen aan de Beneden Tiendweg 9 in Streefkerk. Gastheer van De Koffie Molen in Adri Schot. Ik ging bij hem op bezoek om een kopje koffie te drinken in de molen.

Koeien molenlandschap

Molen bezoeken: Een interview met Adri Schot

Adri, wie ben je? En waarom heb je een koffiemolen geopend?
“Ik ben Adri Schot. Ik kom uit de streek Alblasserwaard en ik huur deze molen van molenstichting SIMAV. Ik begin er een koffiehuis in. Vandaag de naam De Koffie Molen. Het gastheerschap zit in mijn bloed en ik wil deze molen een succes maken“.

Gastheer Adri Schot zet koffie

Wie zijn er allemaal welkom bij De Koffie Molen?
“Iedereen. Ik zie De Koffie Molen als ontmoetingsplek. Toch zullen er vooral veel fietsers en wandelaars koffie en thee komen drinken. Er komen veel fietsers uit heel Nederland naar ons mooie molengebied. Het is minder toeristisch dan het prachtige molengebied aan de Kinderdijk. Hier zit je echt in de polder. Iedereen is welkom voor een kopje koffie, thee, fris of een lichte lunch.

Opvallend aan De Koffie Molen is het ontbreken van de molenwieken. Hoe komt dat?
“In 1962 is de molen afgebrand. Door de molenstichting is de molen weer opnieuw opgebouwd, maar er is nog geen geld beschikbaar voor nieuwe wieken. Daarom staat er een collectebus in de molen. Om de molen aan zijn wieken te helpen en de Beneden Tiendweg in ere te herstellen”.

De Koffie Molen molen bezoeken in Streefkerk

Wanneer ben je open?
“Vrijdag en zaterdag van 10:00 t/m 17:00 uur. De Koffie Molen kun je vinden aan de Beneden Tiendweg 9 in Streefkerk. Komen jullie de molen bezoeken?”.

Zie ook: Zeven foto’s molens Kinderdijk

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.