’s Ochtends in een supermarktje (zowaar open op zondag) een ontbijtje gescoord voor 3 euro de man. En ja, toen was het kiezen. In de Tabernas heb je drie westernparken, Western Leone, Fort Bravo en Oasys/Mini Hollywood. Die laatstgenoemde is een park met een dierentuin en drie shows, te weten papegaaien, een westernshow en de Can Can Girls. Elk park heeft een aparte entree en daarom kozen voor Oasys (vanwege de shows). Voor 34 euro, dat is inclusief lunchbuffet, waren we binnen.

Mini Hollywood is een grote westernset met allerlei decor (van een kapper tot saloon). Op de middenplaats kon je op de foto met de acteurs die later ook de westernshow zouden spelen. Waarschijnlijk is Mini Hollywood de meest toeristische van de drie en aangezien we op zondag waren, was het nog redelijk druk met kinderen.
I'm on a horse
Op meer rustige plekjes waan je je toch in een western, al is het maar vanwege de gigantische hitte. Na wat rondgelopen te hebben was het tijd voor een papegaaienshow. Een kwartiertje naar papegaaien kijken die wat trucjes konden. Vervolgens gelijk maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om het aangrenzende dierentuintje te bekijken. Maar goed, daarvoor kom je niet naar het westernpark, het ligt daarbij niet echt makkelijk aan te lopen vanwege de constante hitte.
Western show in Mini Hollywood
Dan maar terug naar de binnenplaats voor de westernshow. Een aardig opgevoerd showtje van ongeveer 20-25 minuten met wat standaard stunts. Maar met alleen een westerndecor ben je waarschijnlijk snel uitgekeken. Dus zo’n showtje is zo slecht nog niet. Daarna was het door naar de saloon, een mojito met citroen en twee blaadjes munt verder, en er kwamen drie ‘Can Can Girls’ een showtje opvoeren. Toch leuk zo’n toegift.
Can Can Girl in the saloon
Vervolgens een goed buffet naar binnen gewerkt voor 12 euro (exclusief drinken, dat wel) en op naar Granada. Op een saaie lange weg kwamen we uiteindelijk uit in het centrum van Granada, niet echt gemaakt voor auto’s. En het Funky Hostel mis je ook zo, want het groene bord is wat vaal geworden vanwege alle zon.

’s Avonds naar het Albaicin, de Arabische wijk in Granada, goed aan te lopen vanaf ons hostel. Helaas waren de kaarten van Granada op, maar daar hadden we waarschijnlijk weinig aan gehad. Het Albaicin is namelijk een levend doolhof met allerlei straatjes. Zo’n wandelijk is dan ook aan te raden aan het eind van de middag.
Mirador de San Nicolas
Het uitzicht op het Alhambra vanaf het Mirador San Nicolas (na een tourgroep met bejaarden gevolgd te hebben) maakte veel goed. ’s Avonds nog even wat Arabisch gegeten en terug naar ons hostel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.