Vandaag stond de rit naar Sigiriya op het programma. De beroemde rots van Sri Lanka die daar ligt staat morgen pas op het programma, vandaag een glimp van olifanten en de oude Boeddha’s van Dambulla.


Rond 9 uur stond Adikari op ons te wachten. Eerste stop is het olifantenmuseum. Een rustig gebeuren, want er zijn slechts drie olifanten aanwezig. De rest zit allemaal in Kandy vanwege de festiviteiten. Maar goed, vorig jaar in Sumatra (zie http://www.iocus.nl/olifanten-wassen-berijden-en-tuben-in-tangkahan/) op een hele goede plek olifanten gewassen en bereden, dus we hielden het bij het museum. Daar lagen onder andere een olifantentand en wat botten uitgestald. Het olifantenweeshuis laten we maar links liggen. Wel hebben we wat geluk als we een hele trits olifanten zien oversteken.
Elephant washing
’s Middags ergens gegeten bij een toeristisch wegrestaurant. Prijzen liggen hier zo rond de 1000 Rupees (zo’n 6 euro) en in dit restaurant hadden we daar een goede vegetarische schotel met rijst voor. Veel Sri Lankanen zijn namelijk vegatarisch. Daarvoor nog langs de weg ergens een King Coconut gedronken. Echt vies is het niet, maar ook weer niet echt lekker.
Vin en Suus met King Coconut
Daarna door naar Dambulla, entree 2000 Rupee (12 euro per persoon). Voor ons doet het een beetje denken aan de Batu Caves. Met de trappen omhoog, onderweg veel makaakaapjes en op de top de heilige grotten. Op de top heb je overigens een geweldig uitzicht. We konden daar bijvoorbeeld al de Sigiriya rots zien die we morgen gaan beklimmen.
Dambulla temple
Op de top zelf veel mooie grotten met inhoud. De eerste is waarschijnlijk de meest bijzondere, omdat dit Boeddhabeeld waarschijnlijk al voor Christus is uitgehakt. In de grotten hebben lang monniken geleefd en ze hebben van elke grot een soort vereringsplek gemaakt. Plekken met weinig licht en veel wierook waardoor zo’n omgeving eigenlijk vanzelf mysterieus wordt. Even leuk om mee te pakken.
Monkey eating flower
Tegen het einde van de middag komen we aan in het Saunter Paradise Hotel. We hebben geluk! We krijgen de nieuwste kamers. Inderdaad: Echt mooie kamers met een prachtige douche, maar dat af en toe de stroom wegvalt en dat er soms geen druk op de waterleidingen zit, nemen we maar voor lief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.