De beste sushi in Japan? De beste sushi in Tokyo? Misschien wel, want verser dan deze sushi bij Yamazaki Sushi op de Tsukiji vismarkt krijg je het waarschijnlijk niet.

Yamazaki sushi Tokyo

Yamazaki sushi
Wat is een betere plek om sushi te eten dan de Tsukiji vismarkt? Ik kan het in ieder geval niet bedenken. We waren ‘s ochtends rond half 7 klaar met onze tour bij de tonijnveiling van de Tsukiji vismarkt en toen begonnen de eerste rijen zich al te vormen bij de sushi tentjes. We besluiten bij Yamazaki naar binnen te gaan. Geen verkeerde beslissing.

Heerlijk verse sushi

Yamazaki fatty tuna
Je hebt een sushitent naast de grootste vismarkt ter wereld. Dan moet je het ook wel flink verpesten, wil je hier geen kakelverse sushi aan je klanten voorschotelen. We kiezen voor menu Fuji (2500 yen, ongeveer 18€), ik neem een stukje sushi fatty tuna (700 yen, ongeveer 5€, zie foto boven) en nemen onder andere nog wat tuna maki om mee beginnen.

De sushi is niet goedkoop, maar gezien de uitstekende kwaliteit van de vis ook zeker niet duur

Verse sushi op de Tokyo manier

We maken kennis met chef Ken. Een Japanse sushichef die in Duitsland heeft gewerkt en zich dus goed verstaanbaar kan maken. De sushi wordt door Chef Ken 1 voor 1 klaargemaakt. Op de Tokyo manier. Dus wasabi en sojasaus naar smaak van de chef. De tonijn is super zacht. De fatty tuna die ik los bestel, is misschien nog wel het lekkerste. We zitten naast het keukentje waar een andere kok bezig is om de net vers aangekochte vis te fileren. Verser kan bijna niet (misschien komt restaurant Zauo uit Fukuoka waar je zelf je vis kunt vangen in de buurt, haha). Zelf Suus eet ineens tonijn, terwijl ze eigenlijk geen vis lust. Ja, dan moet het wel lekker zijn.

Chef Ken en zijn mossel

Yamazaki Chef Ken
Bij elk stukje sushi vertelt chef Ken er even bij wat het is. Het is vooral erg vers. Ook leuk is de komkommer maki die in julienne wordt gesneden. Toch weer wat anders dan hoe wij het kennen. Omdat het zo goed bevalt, vraag ik of ik een foto van onze bijna ‘personal chef’ mag maken. Natuurlijk, aldus Ken. Hij pakt gelijk zijn mossel erbij en gaat poseren.

Sushi Abalone

Yamazaki sushi Abalone
Dat vraagt natuurlijk om een bereiding van die mossel. Ik bestel een sushi Abalone. De mossel bewoog nog. Dus moet chef Ken even naar de keuken. Hij smeert de mossel in met zout. Spoelt hem af en haalt vervolgens een ‘zacht’ stukje van de mossel af. Dat is het deel dat hij adviseerde. Ik vond dit overigens al vrij stevig qua structuur. Het smaakte een beetje als een iets hardere coquille.

Veilingmeester raadt sushi aan

Yamazaki shrimp and cucumber
Een paar plekken verder zit een Japanner. Hij bestelt sushi tonijn met komkommer. Dus ik vraag aan chef Ken of hij dit ook kan maken voor ons. Het staat niet op de kaart, maar het blijkt een soort fijngesneden Japanse garnaal te zijn. De komkommer had ik dus wel juist. Blijkt de Japanner in kwestie een veilingmeester. Goed, hij zal toch wel wel weten wat de lekkerste sushi van Tokyo is (foto boven)

Beste sushi van Tokyo?

Reizen over de Wereld bij Sushi Yamazaki
De vraag boven dit artikel is prikkelend ‘De beste sushi in Tokyo?’. Dit is in ieder geval de meest verse sushi die ik ooit heb gegeten. En misschien ook wel de lekkerste. Als je sushi eet bij Yamazaki op de Tsukiji vismarkt in Tokyo eet je in ieder geval heerlijke sushi.

Zou je hier ook ooit willen eten? Of ben je geen liefhebber van sushi?

5 REACTIES

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Alle sushi in Tokyo proeven is een schier-onmogelijkheid. Maar verse is de sushi bij Tsukiji zeker. Waarschijnlijk ook de enige keer in je leven dat je sushi als ontbijt gegeten hebt :).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.