De floating shrine of torii in Miyajima wordt vaak genoemd bij de beste drie uitzichten van Japan. Je ziet deze drijvende rode palen ook veel op postkaarten. Vanuit Hiroshima is het eiland eenvoudig te bereiken en dus een goede plek voor een dagtrip.

Hoe kom je in Miyajima

Floating shrine and jetskit
Hiroshima is voornamelijk bekend vanwege de atoombom, dus naast het museum en de gedenkplekken, zijn er in de stad zelf weinig echte hoogtepunten meer. Wel kun je vanuit Hiroshima gemakkelijk naar het eiland Miyajima, wat bekend staat om de floating torii. We hadden geen jetski nodig (zie foto boven). We moesten hiervoor eerst ongeveer een half uur met de trein vanaf Hiroshima centraal naar Miyajima-guchi Station. Vanaf daar was het nog ongeveer 15 minuten met de ferry naar het eiland. Door onze JR Pass konden we zowel van de trein als ferry ‘gratis’ gebruik maken.

Grootste rijstlepel ter wereld

World's largest rice scoop, Miyajima Japan
Vanaf de ferry loop je eerst door een winkelstraat, met uiteraard verschillende souvernirswinkeltjes en eettentjes. Hier vonden we de green tea KitKat (eigenlijk de KitKatsmaak van Kyoto) die we natuurlijk niet konden laten liggen! In de straat loop je ook langs de grootste rijstlepel ter wereld! Hier maken ze in al die winkeltjes natuurlijk mooi gebruik van en overal kun je de kleinere versie kopen (met of zonder Hello Kitty).

De drijvende torii

Deer in front of floating shrine Miyajima
Aan het eind van de straat zie het hoogtepunt van het eiland, namelijk de floating torii. Deze torii staat in het water, waardoor het lijkt alsof deze drijft. Erg leuk om te zien! Ook hier liepen, net zoals bij Nara, allemaal herten. Als je eten bij je had, was je niet veilig voor deze beesten. We hebben dan ook enkele keren mensen horen gillen, omdat ze werden verrast door een hert.

Laat je rommel niet slingeren en let goed op je spullen

Daarnaast eten ze alles wat op de grond ligt, zoals bijvoorbeeld deze plattegrond. Vin probeerde hem nog uit zijn mond te trekken, maar dat lukte niet.
Deer eating map

Hiroshima cola

Hiroshima Cola
Je kunt nog een stukje verder lopen op het eiland. Daar staat nog een pagode, nog meer souvernirswinkeltjes en wat eettentjes. Vin heeft daar nog speciale Hiroshima cola gekocht. Ik vond het een fijne plek om rond te lopen. Het was er lekker zonnig en ondanks dat het zo toeristisch is, niet zo druk als in de grote steden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.