Vanuit Kuala Lumpur Maleisië kun je een dagtrip doen naar het Washington van Maleisië: PutraJaya. Het lijkt hier wel of iemand van stadsontwikkeling Sim City heeft zitten spelen.

KLIA Express vanuit Kuala Lumpur voor dagtrip Putrajaya

Vanuit KL Sentral kun je de KLIA Express (richting vliegveld) nemen naar Putrajaya. Putrajaya is een project van een voormalig minister president die palmolievelden simpel omdoopte tot een nieuwe stad, inclusief 600 hectare meer. Ongekend. We kwamen rond 11.30 aan op station van Putrajaya, toen was de eerste tour van 1RM (alleen op zaterdag en op zondag) al weg. Wij betaalden dus 1RM (!). Inmiddels is het 20RM geworden. De tours vertrekken om 11.30 uur en 15.00 uur op zaterdag en zondag. De ticketbalie opent 30 minuten voor vertrek. Je kunt het kaartje kopen aan het loket of in de bus zelf (bron).

Putrajaya dagtour vanuit Kuala Lumpur

Putra Square

Los van de tour hebben we Putra Square bezocht. Bij de Putra Square zijn twee belangrijke bezienswaardigheden. Het huis van de minister (Perdana Putra) en de moskee (Putra Mosque). De Putra Mosque is voor 18 miljoen neergezet in 1 jaar en 10 maanden. Verschillende invloeden, van Casablanca, Iran, Irak enzovoort. Deze moskee is een allegaartje van alles wist een man ons te vertellen. Een aparte, maar mooie moskee waar elke vrijdag zo’n 6000 man en vrouw in gaan.

In de moskee

PICC

Putrajaya moskee

De Putrajaya tour

Inmiddels was het tijd de tour van vanaf Putrajaya Sentral. Een normale stadsbus met een gids die in het Engels wat toelichting geeft. Afgewisseld met wat flauwe grappen (“Ik heb de prime minister proberen te bellen of hij even naar buiten kwam, maar hij nam niet op”).

Dus busrit duurt zo’n twee uur met verschillende fotostops. Een aparte ervaring, want deze stad is uit het niets opgebouwd, maar daardoor konden ze aan alles aandacht besteden waar ze in KL geen aandacht voor hebben gehad. Dus veel groen, verschillende mooie bouwwerken en goede zichtlijnen. Vanaf de Boulevard kijk je zo de verte in richting het huis van de minister en de moskee bijvoorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.