Misschien wel het hoogtepunt van onze reis door Florida. Een dagtrip naar Dry Tortugus Florida. In dit National Park ligt niet alleen het prachtige Fort Jefferson, maar kun je ook schitterend snorkelen.

Dry Tortugas Florida met de boot

Fort Jefferson
Zo’n 140 kilometer van Key West ligt Cuba. De ‘Southernmost Marker’ (foto hieronder) in Key West is daar het bewijs van. Iets dichterbij zijn de Dry Tortugas (foto hierboven) te vinden, op zo’n 113 kilometer van Key West. Midden in de oceaan. Een absolute bucketlist bestemming in Amerika en zeker in Florida. Je kunt het eiland op twee manieren bereiken. Met het vliegtuig (trek dan je portemonnee maar alvast) of met de boot. Voor ons werd het vanzelfsprekend de laatste optie. Eventueel kun je ook nog overnachten op het eiland door te kamperen.
Southernmost Marker Key West

Paradijselijk eiland Dry Tortugas National Park

Fort Jefferson Dry Tortugas National Park
Het is misschien wel een van de gekste nationale parken in de Verenigde Staten. De Dry Tortugas is een eilandengroep, waarvan Fort Jefferson op staat. Een nooit afgemaakt fort, ooit bedoeld om piraten te stoppen. Nu een afgelegen plekje in het midden van de oceaan met prachtige stranden, snorkelplekken en een stukje historie.

Ooit een fort. Nu een bestemming waar je komt om te snorkelen en zonnebaden

Lees ook: Lopen over vulkanen in Hawaii

Catamaran naar het Fort Jefferson

Yankee Freedom catamaran
Voor de dagtrip moet je vroeg op. Het is namelijk nog 2,5 uur varen. Maar zoals gebruikelijk bij de Amerikanen: Alles goed verzorgd. Een ontbijtje. Koffie en thee. En gedurende de dag ook genoeg te eten en te drinken. Vooraf krijg je alvast wat informatie, zodat je weet wat je kunt doen. Je krijgt dus te zien waar je het beste kunt snorkelen. Je kunt natuurlijk ook even het kleine eiland verkennen, anders zou je niet dit ‘kleine’ kanon wel eens kunnen missen.
Kanon Fort Jefferson

Fort Jefferson tour: De ideale planning

Fort Jefferson Dry Tortugas National Park ingang
Op het eiland kun je kiezen voor een half uur durende Fort Jefferson tour. Of je kunt op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Als je de dagtrip doet heb je zo’n 4 tot 5 uur op het eiland. Houd daar dus rekening mee in je planning. Wij hebben eerst het eiland verkend en zijn daarna gaan snorkelen. Tussendoor kan je op de boot lunch halen.

Bedenk vooraf goed wat je wilt doen. Met een dagtrip heb je slecht 4/5 uur op het eiland!

Prachtig snorkelen in Dry Tortugas National Park

Snorkelen Dry Tortugas National Park
Witte stranden. Helder en rustig water. Dry Tortugas National Park is de droom van elke snorkelaar. Je moet wel een beetje van ‘de kust’ afzwemmen. Helaas ook hier: Waar veel mensen komen, is het koraal weg. Ga dus rustig op zoek naar koraal en je komt de vissen vanzelf tegen! Fort Jefferson heeft een prachtige onderwaterwereld!

Snorkel vooral naar muren en palen in het water. Daar zijn veel vissen te zien!

Bekijk hier een kort filmpje van het snorkelen:

Het verhaal achter deze foto

Dry Tortugas National Park Florida
Dry Tortugas Florida wordt dus elke dag bezocht door een boot vol toeristen die Fort Jefferson willen zien. Om foto’s te maken, zoals

Waar boek je deze dagtrip?

Fort Jefferson
Via de boot Yankee Freedom van Dry Tortugas.com kun je naar het nationaal park komen. Je betaalt daar ongeveer 175 dollar voor. Je krijgt wel 10 dollar terug als je een National Park Pass hebt (waarmee je alle parken in kunt). Kijk overigens een paar keer op internet voordat je boekt! Je ziet vervolgens via advertenties vouchers voorbij komen. Wij vonden een voucher van 50 dollar korting op de tickets.

Lees ook: Alle smaken Ben & Jerry proef je in Vermont

Lijkt het je wat om paradijs Dry Tortugas Florida een keertje te bezoeken?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.