Vandaag stond een bliksembezoek aan de Rafflesia bloem op het programma op een uurtje rijden van de Cameron Highlands.

Rafflesia: De grootste bloem ter wereld

Via Father’s Guesthouse een tourtje geboekt voor de Rafflesia en de theeplantages. Met een 4×4 jeep met 7 personen was het een aardig stukje karren voor de jungle waar de bloem te vinden is. De Rafflesia (een samenvoeging van de ontdekker Raffles en Asia) doet er 15/18 maanden om in bloei te komen en is dan slechts voor 5 tot 7 dagen in bloei. Informeer in de Cameron Highlands dus vooral op er ‘ergens’ een Rafflesia bloeit.

Op zoek naar de Rafflesia

Na een aardig stukje rijden (een minuut of 45) werden we langs de weg gezet en was het lopen geblazen. Ik natuurlijk als enige in korte broek, maar de Xenos 40% deet deed aardig zijn werk. Na zo’n anderhalf uur stappen op een pad dat 7 dagen wordt platgelopen door toeristen kwamen we eindelijk uit bij de bloem.

En ja, de bloem. Die ligt dus ergens in een hoekje en wij waren met twee jeeps toch al een groep van 15 mensen. Kortom, snel foto’s maken en wegwezen. We waren nog geen 2 minuten bij de bloem en we moesten alweer weg. En dan weer het hele stuk teruglopen. Goed voor de conditie en nu maar hopen dat deze foto een beetje gelukt is. Let niet op het zweet, de geforceerde lach…
Overigens wel bijzonder om de bloem te zien, maar ik had toch graag wat meer tijd gehad. Na afloop mochten we als troost wat uit bamboo drinken. Bamboo slaat namelijk water op.

Bezweet voor de Rafflesia Flower

Uit bamboo drinken

The Rafflesia Flower

De theevelden

Vervolgens naar de theevelden. Een mooi gezicht, maar het verhaal erachter is wat minder mooi. Ze raden de thee niet aan, omdat tegenwoordig alles mechanisch geplukt wordt. En zo’n machine neemt bij wijze van spreken die dode kat mee die daar zijn laatste rustplaats kende.

Tea fields

De Mossy Forest

Vervolgens stond, volgens ons schema, een bezoek aan de vlindertuin op het programma. Maar, de vlinders zitten opgesloten en de gids was ons al heel de tijd lekker aan het maken voor de Mossy Forest. Lang verhaal kort: De groep praat de gids om en zo konden we toch naar de Mossy Forest. De Mossy Forest is leuk om te zien. De gids vergeleek het met Avatar, maar dan zonder de blauwe mannetjes. Wel apart om te zien dat bijna alles met mos is begroeid. En bij elke boom zo’n beetje stoppen, want de gids hield van foto’s maken. Met flits, zonder flits, liggend, staand. Hij pakt alles mee.

In het 'mossy forest'

Aarbeien

Na het Mossy Forest nog naar de aardbeienfarm geweest. En waar komen die dingen vandaan? Uit Nederland natuurlijk. Daar nog maar even een aardbeiensapje genomen om deze lange dag af te sluiten.

Strawberry farm

1 REACTIE

  1. Leuke reis hebben jullie! Je moeder vroeg mij vandaag of ik de Rafflesia kende….niet dus want wij zijn nog nooit in de Cameron Highlands geweest. Wel moedig om zomaar door de jungle te lopen…. vind het leuk om jullie verdere reis te vervolgen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.