Bungeejumpen Nieuw-Zeeland. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bungeejumpen werd namelijk uitgevonden in Nieuw-Zeeland. De drie toplocaties op een rij!

Bungeejumpen Nieuw-Zeeland – De drie toplocaties

Bungeejumpen Nieuw-Zeeland Nevis bungeejump
In Nederland zeg je bungeejumpen. In Nieuw-Zeeland is het ‘bungy jumpen’. Bungy is het latex rubberen koord dat door AJ Hackett and Henry van Asch werd uitgevonden. Hiermee kan je namelijk veilig bungeejumpen. Maar de geschiedenis van bungeejumpen gaat veel verder terug. Van de oorsprong van het ‘land duiken’ in Vanuatu tot springen vanaf de Eiffeltoren. In dit filmpje wordt het allemaal uitgelegd.

Dan volgen nu de drie bekendste bungeejumplocaties in Nieuw-Zeeland.

1. De Nevis – 134 meter en spectaculair!

Wil je een bungeejump doen in Nieuw-Zeeland? Doe dan de Nevis!

Zonder twijfel de bekendste bungeejump van Nieuw-Zeeland. In de ‘adrenaline capital of the world’ kun je vanaf 134 meter naar beneden springen. Je springt vanuit een klein hutje dat tussen de bergen hangt. Genoeg tijd dus om nog terug te krabbelen. En dat gebeurt dus ook regelmatig. Zo’n 1 in de 50 tot 100. Het verschilt. In het filmpje hieronder Carl Pilkington die de Nevis wil doen.

Zie ook: Mijn bungeejump van de Nevis.

2. Taupo bungeejump – Kopje onder!

In vergelijking met de Nevis maar 47 meter. Groot verschil met de Nevis? Je kunt hier letterlijk het water aanraken. Het is de hoogste bungeejump van Nieuw-Zeeland met ‘water touch’. Hierbij een filmpje van mijn bungeejump in Taupo. Met de ‘water touch’.

3. De Kawarau brug – Waar het allemaal begon

De Kawarau brug is ‘slechts’ 43 meter. Maar dit is wel ’s werelds eerste commerciĆ«le locatie om te bungeejumpen. Leuke aan deze bungeejump is dat je ook ‘samen’ de sprong in het diepe kunt wagen. Leuk als je als stelletje samen je angst wil overwinnen!

Bungeejumpen dichter bij huis?

Niet helemaal naar Nieuw-Zeeland om te bungeejumpen? Sterker nog, er zijn nog veel hogere bungeejumps dan de Nevis. Je vindt de hoogste bungeejump van Europa in Zwitserland.

Bungeejumpen in Nieuw-Zeeland? Lijkt het je wat?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.