Tijdens onze zomerse roadtrip in Kroatië kwamen we toevallig langs de bungeejump in Sibenik. Die hebben we maar gelijk gedaan.

Bungeejump Kroatië

Stop Trogir! ;-)
Vanuit Trogir rijden we de kustroute richting Zadar. Dan kom je vanzelf bij de brug van Sibenik. De bungeejump is in de zomermaanden (juli en augustus) geopend. Kijk voor meer informatie op de officiële website. Daar staat ook een leuk verhaal over het ontstaan van de bungeejump.

Zo moest er natuurlijk getest worden. Dat werd gedaan met een zak gevulde stenen die aan een bungeekort van de brug werden gegooid. Maar ja, toen moest er toch ‘echt’ getest worden. Vilson Široka was de eerste die van de brug sprong. Met scooterhelm. Hij leeft nog en kan hij je een ervaring aanbieden waarvan, volgens de site dan, “velen zeggen dat het beter is dan seks”. “Maar”, zegt de website erbij, “geloof ons niet, oordeel zelf”. Tijd om de bungeejump te testen.

Bungeejumpen Kroatie: Mijn ervaring

De bungeejump is van een brug af. We reden toevallig langs en konden vrij eenvoudig ‘kaarten’ kopen. Vervolgens kon ik klaar gaan staan voor mijn vierde bungeejump. Na mijn bungeejumps in Nieuw-Zeeland en de hoogste bungeejump van Europa.

Dan is deze bungeejump vrij ‘eenvoudig’ met slechts 40 meter. Maar het is wel een leuke bungeejump! Je sprong van een brug en kon ook onder de brug ‘slingeren’ als het ware. En de boten moesten even voor je wachten totdat je daadwerkelijk gesprongen was. Je voelde je dus een beetje een ster. Helaas was het personeel wat minder vriendelijk. Ik mocht gelukkig wel mijn cameraatje meenemen. Echter, toen ik Richard even wilde filmen mocht dat niet. Dus we moeten het doen met slechts een filmpje van de bungeejump. En ja, of het beter is dan seks? Dat moet je toch echt zelf ervaren!

Meer bungeejumps?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.