Een van de bijzondere ervaringen in Dubai is het eten van het broodje kameel. Een hamburger met kamelenvlees.

In Dubai zit Local House Dubai. Beroemd geworden om de ‘camel burger’. Na de Dubai City Tour brachten we een bezoek aan deze tent.
Camel burger restaurant
Hoe kom ik er?
Je stapt uit bij het Al Fahidi Metro Station. Van de metro loop je naar het noorden via de “Al Mankhool Rd” (of Al Mussallah Rd volgens kaartje Local House) totdat je bij een rotonde uitkomt. Je kunt het beste de linker kant van de weg aanhouden.

locatielocalhousedubai

Hoe is het restaurant?
Toen wij er kwamen waren er verder geen gasten aanwezig. Het is heel simpel. De wc’s zijn niet al te schoon (wel oke), maar je komt heel simpel gezegd gewoon langs om eens een broodje kameel te proberen.

Hoe smaakt een broodje kameel?
Het broodje wordt zeer smaakvol op het bord gepresenteerd. Dat bewijst onderstaande foto wel, lekker met potato wedges. Het broodje hebben ze waarschijnlijk niet zelf gemaakt, dat had ook van de Mc Donald’s kunnen zijn. En het vlees? Ja, dat was redelijk droog en er zat jammer genoeg ook weinig smaak aan. Waarschijnlijk om het toch maar bij die unieke kamelensmaak te houden.
The camel burger
Conclusie, leuk om een keer heen te gaan om een kamelenburger te eten, maar verwacht geen culinair hoogstandje. En: veel eiwitten en weinig cholesterol

Alle artikelen over reizen in dubai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.