Vandaag een reisdag van Zakopane naar Boedapest, een route dwars door Slowakije. Afscheid dus van de af en toe ook dwarse Polen.


Gisteren hadden we al gemerkt dat half Polen en de bergen rond Zakopane bezoekt om daar te wandelen, met of zonder kinderwagen. Een drukte van jewelste dus rond Zakopane, maar we hadden ook weer geen zin om extra vroeg op te staan en ons gratis ontbijt van 9 uur te laten lopen. We blijven Nederlanders. In de ochtend de kaarten naar het postkantoor gebracht en maar hopen dat ze aankomen.

De route van Zakopane naar Boedapest dus. Zoals verwacht eerst grote opstoppingen rond Zakopane, maar alle Polen komen voor de bergen dus zodra we een andere richting opreden lag de weg eigenlijk open. Bij de grens in Slowakije even een vignette gekocht van rond de 10 euro en over de tweebaanswegen richting Hongarije.

Na een uurtje of zes waren we bij de grens en reden we Hongarije in. Ook daar zo snel mogelijk een vignette voor 10 dagen gekocht (3000 forint, rond de 11 euro). De boetes schijnen daar nogal duur te zijn, rond de 400 euro. Hier kregen we echter geen vignette, maar een bonnetje die we achter de vooruit hebben gelegd.
Donau
Iets voor 6’en kwamen we aan in het Grand Hostel in Boeda. Beetje rare naam, want maak je je hostel te Grand is het een half hotel. Parkeerplaatsje voor de deur, dat is dus niet verkeerd. Eerst even wat geld gepind (voor Sziget, 4 dagen hostel etc) en vervolgens maar de stad in. Bij het hostel namelijk geen keuken ingebegrepen. We zijn dan ook maar het centrum ingegaan, of in ieder geval het deel aan de Boedakant.

Even wat gegeten en toen de avond viel naar de burchtheuvel waar een groot kasteel op staat. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de Donau. Het is een plaats waar veel stelletjes komen en aangezien we al een roos kregen aangeboden tijdens het avondeten werd het tijd voor iets ‘mannelijks’. Een corny picture bij de fontein.
Fonteintje
Vervolgens door naar de Matthiaskerk die door de jaren heen meerdere malen verwoest en weer opgebouwd is geweest, maar dat is alles in het Oostblok zo’n beetje denk ik wel eens. Ook deze kerk ziet er ’s nachts fraai uit. Uiteindelijk nog even langs de Donau gelopen om het Parlementsgebouw op de foto te zetten en hier eindigde de wandeling.
Parlement

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.