In Praag op zoek naar een beetje rust? Maak dan een uitstapje naar Vysegrad Praag in Tsjechië.

Vysehrad Praag

Vroeger de thuisbasis van boheemse vorsten. Inmiddels is Vysehrad (Vyšehrad) Praag omgetoverd tot een mooi park. De ideale plek om het drukke Praag even te ontvluchten. En met de metro ben je zo. Neem metro lijn C vanuit het centrum en stap uit op station. Vanaf het station is het een minuut of 10 lopen naar het park.

Een rondje Vysehrad in verschillende foto’s.

Tabor poort

Tabor poort Vysehrad Praag
De 17e eeuwse Tabor poort is zeer waarschijnlijk je toegang Vyšehrad. De muur dateert alweer uit de 14de eeuw. Waar blijft de tijd.

Leopold poort

Leopold poort Vysehrad
Al snel loop je onder de tweede poort door. De Leopoldpoort stamt uit de zeventiende eeuw. Rond 1740 was Praag een tijdje bezet door de Fransen. De spoken van overleden Franse militairen zouden zich bij volle maan laten zien. Aldus de legende ten tijde van de Franse bezetting.

Petrus en Paulus kerk

Petrus en Paulus kerk
Het meest opvallende gebouw in Vysehrad is de Petrus en Paulus kerk. Ooit gebouwd rond 1070-1080. Inmiddels herbouwd als neogotische basiliek. Een mooi gebouw in art-nouveaustijl stijl.

Toren van Sint Martinus

Toren van Sint Martinus Vysehrad Praag
Het oudste gebouw in Praag dat nog staat? Deze toren van Sint Martinus uit de elfde eeuw. In deze ‘rotonde’ werd vroeger kruit opgeslagen.

Nationale Kerkhof

Nationale Kerkhof
Op het Nationale kerkhof (Vyšehradský hrbitov) vind je de graven van uit Praag afkomstige kunstenaars. Sommige graven zijn net kunststukjes. Als een soort ode aan de kunstenaars die er begraven liggen. Je vindt meer dan 500 graven op het Nationale Kerkhof.

Graf Dvorák

Graf Dvorzak
Op het Nationale Kerkhof in Praag is ook het graf van componist Dvorák te vinden.

Uitzicht op Praag

Uitzicht Praag vanaf Vysehrad
In Vysehrad heb je ook prachtig uitzicht over Praag. Bijvoorbeeld op de Moldau. Met 440 kilometer de langste rivier van Tsjechië.

Voor Vysehrad kun je makkelijk een middagje uittrekken. Zeker als je de Petrus en Paulus kerk nog van binnen wilt bekijken. Op zoek naar meer tips in Praag? Breng dan ook eens een bezoekje aan de dierentuin in Praag.

Lijkt het je wat om Vysehrad Praag te bezoeken? Of ben je er zelf wel eens geweest?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.