Op eiland Ohau kun je de ananasplantage van Dole bezoeken. Een toeristische bedoeling van de buitencategorie.

Ananasplantage Hawaii

Peervormige ananas op ananasplantage Hawaii
Vanwege de vruchtbare grond is Hawaii een goede plek om ananas te telen. De rode grond zit vol met vulkanische voedingstoffen. Voordat je een ananas op je bordje hebt, moet de ananasproducent lang wachten. Na het planten van een ananasplant moet je 20 maanden wachten op de eerste ananas!

Van een ananasplant haal je in vijf jaar slechts drie ananassen. Daarna begint de cirkel van de nieuwe ananasplant opnieuw

Ananaszeep
Het is dus begrijpelijk dat ananasproducent Dole niet wil dat mensen over hun ananasplantages gaan struinen. Dus wat doe je dan? Je stampt een toeristische attractie uit de grond (adres: 64-1550 Kamehameha Hwy, Wahiawa). Om toeristen te informeren over de ananas. En om wat extra geld te verdienen aan allerlei ananasmerchandise.

Who lives in a pineapple under the sea

Reizen over de wereld ananasplantage Hawaii
Net als Spongebob kun je even in een ananashuisje. Het toeristische gehalte houdt niet op na dit ananashuis. In de bijbehorende winkel kun je van alles kopen. Van een Dole honkbal tot een zeepje in ananasgeur. Bedenk het en ze kunnen er wel een ananassausje over gooien.

Toeristische attracties op de Dole ananasplantage Hawaii

Souvenirwinkel Dole ananasplantage Hawaii
Je kunt op de plantage (tegen betaling) een toeristisch treinritje doen, een doolhof doorlopen in de vorm van een ananas of een plantagetour doen. Alles tegen betaling natuurlijk. Je kunt ook gewoon even rondlopen in de ananastuin. Dan krijg je via borden les over de ananas.

Smooth Cayenne ananas

Smooth Cayenne ananasplantage Hawaii
In de ananastuin zie je verschillende soorten ananas. Van de Ruby, Queen tot Sugerloaf. Er zijn veel verschillende soorten ananas die ik nog nooit gezien had. Bekijk bijvoorbeeld de foto hierboven. Het lijkt net een peer. De Smooth Cayenne is de ananas die ze bij Dole gebruiken. Zie de foto hieronder.

De ananas die je op Hawaii eet is een Smooth Cayenne

Geschiedenis van de ananas

De ananas komt overigens uit Paraguay. In de 15de en 16de eeuw werd de ananas via schepen over de wereld verspreid. Rond 1880 werd de Halakahiki (zo heet de ananas in het Hawaiiaans) pas geteeld op Hawaii.

Tot zo ver genoeg over de ananas. De Dole ananasplantage Hawaii is erg toeristisch, maar wel erg informatief.

Ben jij een liefhebber van ananas?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.