Op 1 april beginnen om alle plekken van Nederland te bezoeken. Het lijkt een ‘grap’, maar het is toch echt waar. Sterker nog, dit stel heeft inmiddels al meer dan 500 plekken bezocht!

Alle plekken van Nederland bezoeken?

Soms kom je op Instagram bijzondere accounts tegen. Zo stuitte ik op het account Bezoek Nederland. Dit stel heeft als doel op alle plekken in Nederland te bezoeken. Een enorm doel natuurlijk. Vandaar dat ik Marco en Margriet heb benaderd voor een interview. Met deze 10 vragen probeer ik meer over ze te weten te komen. Bijvoorbeeld hoeveel tijd ze nemen voor hun ultieme doel, maar eerst stellen zich netjes voor 😉

1. Stel jullie eens even kort voor. Wie zijn jullie?

Wij zijn Marco en Margriet. Sinds drie jaar zijn wij een stel. We wonen In Sliedrecht. Marco is 48 jaar, heeft een dochter en een zoon en is elektricien. Margriet is 37 jaar en werkt in een verpleeghuis.

https://www.instagram.com/p/Bh4jZGoh6yQ/

2. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om alle plekken in Nederland te bezoeken?

We zijn allebei verknocht aan reizen. Aan het andere eind van de wereld vinden we de mooiste plekken en vergapen we ons aan het leven van alledag wat zo anders in dan hier. De vader van Marco vertelde dat hij een tijdje vreemde plaatsnamen heeft bezocht in Nederland. Zo kwamen we op het idee om alle plaatsen in Nederland te bezoeken en te kijken wat voor moois ons eigen land te bieden heeft. Daar zijn we op 1 april 2018 mee van start gegaan.

Het is geen grap, maar ze begonnen op 1 april met hun ultieme doel!

https://www.instagram.com/p/BixKQROh3-c/

3. Nederland telt nu 380 gemeenten (in 2018), maar jullie bezoeken plekken in Nederland? Wat is voor jullie precies ‘een plek’?

Wij bezoeken echt alles… We bezoeken alle plaatsen in Nederland, dus ook alle gehuchten of buurtschappen. Een dorp heeft een eigen kern, een gehucht of buurtschap niet. In totaal zijn er rond de 7000 plaatsen die we gaan bezoeken.

https://www.instagram.com/p/Bh0yhlzhfzg/

4. Vervolgens heb je dus die lijst met plekken. Hoe pakken jullie de bezoeken vervolgens aan?

We doen dat op een vrij ontspannen manier. We vinden het leuk om steeds een andere provincie te pakken. Daar kijken we grofweg wat ons plan kan worden qua tijd en route. Marco rijdt en Margriet navigeert. In de toekomst zullen we veel specifieker te werk moeten gaan omdat we dan al veel meer plaatsen bezocht hebben en we de gaten in de kaas moeten zien te vullen.

https://www.instagram.com/p/BlvZbCLHyTv/

5. Hoe lang denken jullie bezig te zijn om het ultieme doel te bereiken om alle plekken in Nederland te bezoeken?

Marco denkt dat dit in een jaar of tien te realiseren is. Margriet houdt meer een slag om de arm en noemt het een levenswerk.

Hoe lang het gaar duren? Een jaar of tien of een levenswerk? De tijd zal het leren!

6. Op hoeveel procent zit je nu? Hebben jullie bijvoorbeeld al een provincie afgerond?

Op dit moment hebben we 562 plekken bezocht. Er is nog geen provincie af. We proberen zoveel mogelijk over de provincies te spreiden.

https://www.instagram.com/p/BnT-G2mnPnZ/

https://www.instagram.com/p/BlxODNQHWCn/

7. Wat was de grootste verrassing tot nu toe qua plekken?

Verbazingwekkend hoeveel gehuchten er zijn in Nederland. Je struikelt er werkelijk over. Ook verbazend dat sommige mensen niet eens weten dat ze in een buurtschap of gehucht wonen.

https://www.instagram.com/p/BnB4uH3noKn/

Jullie bezoeken natuurlijk veel plekken. Is het vooral ’typisch Hollands’ (veel overeenkomsten) of is er nog veel verschil tussen verschillende plekken?

De veelzijdigheid van het landschap hadden we niet verwacht. Het schilderachtige Duits en Waals aandoende Zuid-Limburg en de heidevelden in Drenthe. De mooie bosrijke omgeving van Utrecht en de historie die in veel steden en dorpen te vinden is. Eigenlijk vervelen we ons nooit onderweg. Typisch Hollands is eigenlijk heel breed. Door de vele verschillen in landschappen.

https://www.instagram.com/p/BoW92hjCeyc/

https://www.instagram.com/p/BkLNdUAHzNv/

Hoe kunnen mensen jullie reizen volgen?

We hebben een website: bezoeknederland.nl. Iedere keer als we getoerd hebben plaatsen we zo snel mogelijk de plaatsnamen waar we geweest zijn op onze website. Later vullen we dit aan met wat weetjes over desbetreffende plaats. Dit is met name voor buurtschappen lastig, aangezien er niet altijd veel informatie over te vinden is. Op Instagram zijn we ook actief. Een aantal keren per week posten we een foto hierop die we onderweg gemaakt hebben. Ons Instagramaccount is bezoeknederland.

Wat is tot nu toe je favoriete foto van Nederland?

Marco vond de laan met bomen in de regen het mooiste en Margriet van de vuurtoren van Urk omdat ze hier is opgegroeid.

https://www.instagram.com/p/Bkfl-hwHPaV/

https://www.instagram.com/p/Bk-llFNnBk6/

Alle plekken van Nederland bezoeken? Wat vind je ervan?

Alle artikelen over reizen in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.