Zeven foto’s van de molens Kinderdijk. Foto’s die bewijzen dat je in Nederland ook genoeg moois te zien hebt. Zeker als het herfstweer meewerkt.

De molens Kinderdijk. Sinds 1997 UNESCO World Heritage Site. Ooit gebouwd in de achttiende eeuw om de polder te draineren. Daarom een grote groep molens in een klein gebied. Het is de grootste groep oude windmolens in Nederland. Inmiddels heeft een groot gemaal de functie van de molens overgenomen. Toch kunnen de molens -indien nodig- nog hun functie vervullen. Naast de Zaanse Schans zijn de molens Kinderdijk een erg populaire toeristenbestemming.

Een molen in originele staat houden? Kosten: 15.000 euro per jaar.

Openingstijden

De molens vind je in Nederland. Voer ‘Nederwaard 1, 2961 AS Kinderdijk’ in de navigatie en je komt er wel. Parkeren is 5 euro voor een auto. Tijdens openingstijden van de molens. Natuurlijk kun je ook buiten openingstijden de molens bezoeken.

Dagje Kinderdijk

Op een mooie herfstdag reden we even langs de molens. Helaas alleen met een iPhone op zak. Toch zijn de foto’s redelijk gelukt! Toch?

Waterreflectie molens Kinderdijk

Waterreflectie Kinderdijk

Vijf molens aan het water

Vijf molens Kinderdijk aan het water

Door de bomen

Kinderdijk winter

Molen uit 1730?

Molen Kinderdijk door een boom

Lage zon zorgt voor een lange schaduw

Molens Kinderdijk schaduw

Waterreflectie nummer 2

Molens Kinderdijk waterreflectie

Bewolking molens Kinderdijk

Molens Kinderdijk wolken

Nederland op zijn mooist? Zelf wel eens bij de molens Kinderdijk geweest?

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

7 REACTIES

    • Ja die eerste foto is ook mijn favoriet. Dat was echt een kwestie van op de juiste dag de molens bezoeken, want die weerspiegeling is er niet elke dag.

  1. Ik ben er nog nooit geweest, maar wil er zeker een keer een kijkje gaan nemen in het kader van ’toerist in eigen land spelen’. Het is echt een fotogenieke plek..die eerste foto met de spiegeling is echt schitterend! Ik ben pas voor het eerst in de Zaanse Schans geweest. Toeristisch, maar ook erg fotogeniek. Helaas was het toen wel erg bewolkt.

    • Ja, die bewolking is er in Kinderdijk ook vaak. Alleen had ik gewoon geluk met zo’n zonnige herfstdag! Zaanse Schans lijkt me ook leuk om eens te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.