Ruim onder de 100 euro vlieg je naar Belfast. Vrijdagavond vliegen, zondagavond weer terug. Allemaal zonder vakantiedagen op te offeren! Met deze tips voor 48 uur in Belfast haal je het meeste uit je stedentrip!

Weekend 48 uur in Belfast

48 uur in Belfast citytrip commercial Court
Als je met Easyjet richting Belfast vliegt, vertrekt er vrijdag een vlucht om 21:45 uur lokale tijd. Vervolgens vlieg je zondag weer terug rond 18:45 uur. Veel tijd heb je dan niet, maar je hebt wel een goedkoop weekendje weg. En je hoeft er geen vakantiedagen voor op te offeren. Als je vroeg boekt heb je bij Easyjet al een retourticket voor zo’n 50 tot 80 euro.

Je vliegt al voor zo’n 60 euro retour naar Belfast

Dit is een reisschema voor Belfast als je dus een weekend tot je beschikking hebt.

Zaterdag doen in Belfast

Je hebt een volledige zaterdag in Belfast. Dan heb je de keuze: Blijf ik in Belfast of ga met een huurauto/tour naar de Giant’s Causeway?

Optie 1 voor zaterdag: The Giant’s Causeway + Game of Thrones

Giant's Causeway bezoeken 48 uur in Belfast
Met een huurtauto of met een georganiseerde tour ben je vanuit Belfast in zo’n 1,5 uur bij de rotsformaties van de Giant’s Causeway. Een onderdeel van zo’n beetje elke reis naar Noord-Ierland is de Giant’s Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De Giant’s Causeway is de enige bezienswaardigheid uit Noord-Ierland die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat

Giant's Causeway basaltkolommen
Je kunt een bezoek zelf doen met de huurauto. Je hebt een goed uur nodig om het gebied daar te verkennen. Het is ook in combinatie te doen met een Game of Thrones tour. Je bezoekt dan ook verschillende locaties uit de hitserie Game of Thrones. Echter: de Giant’s Causeway is niet te zien in de Game of Thrones.

De in elkaar grijpende basaltkolommen getuigen van een belangrijke fase in de ontwikkeling van de aarde. Lavastromen uit kloven in de aardkorst die vervolgens afkoelden vormden de kolommen van de Causeway Coast. Het doet sterk denken aan de prachtige Svartifoss waterval in IJsland die op soortgelijke manier tot stand is gekomen.

Optie 2 voor zaterdag: Ontdek de stad

Geen zin om een dagje met de auto weg te gaan? Ontdek dan de stad. Je hebt dan verschillende opties:

Zaterdagochtend/middag: Bekijk verschillende muurschilderingen

Muurschildering woonwijk Belfast
Er zijn veel muurschilderingen in Belfast te vinden die verwijzen naar The Troubles. The Troubles was een conflict in Noord-Ierland. Unionisten / loyalisten, meestal protestants, wilden dat Noord-Ierland binnen het Verenigd Koninkrijk bleef. Ierse nationalisten / republikeinen, voornamelijk katholiek, wilden dat Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk zou verlaten en zich bij een verenigd Ierland zou voegen. Het conflict begon eind jaren zestig en werd officieel beëindigd met de Goede Vrijdag-overeenkomst van 1998.

Reizen over de Wereld 48 uur in Belfast
Verschillende muurschilderingen verwijzen naar deze periode. Maar er zijn ook andere muurschilderingen te vinden, zoals deze over de EK-deelname van Noord-Ierland in 2016. Je weet wel, dat toernooi waar het Nederlands Elftal niet bij was. Dit tot grote verbazing van Noord-Ieren die we kennen.
Muurschildering GAWA Noord-Ierland

Zaterdagochtend/middag: Bezoek parlementsgebied

Parlementsgebouw in Belfast bezoeken
De parlementsgebouwen zijn bekendste en meest opvallende bouwwerken in Noord-Ierland. In 1932 officieel geopend voor de opgerichte regering van Noord-Ierland. Het gebied is vrij groot, dus je kunt er aardig wat uurtjes verblijven. Je kunt er ook een rondleiding doen.

Zaterdagmiddag/avond: Drink een biertje in de stad rondom Commercial Court

Bar in Belfast
Tegen het einde van de dag is het tijd voor een biertje. De straat Commercial Court is een prima plek om een biertje te drinken. In deze straat (zie foto boven) zijn allerlei leuke barretjes te vinden. Je kunt ook een drankje doen bij de Dirty Onion. Die pub zit in een van de oudste gebouwen van Belfast, een authentieke Ierse pub met een moderne twist. De thuisbasis van een van de grootste biertuinen van Belfast, maar ook een groot overdekt gedeelte. Hier maakte ik voor het eerste kennis met Jack Daniels apple cider.

Zaterdagmiddag/avond: Ga shoppen of eten in Victoria Square

Te herkennen aan de glazen dome. Dit is Noord-Ierlands belangrijkste winkelgebied. Er zijn meer dan 70 winkels te vinden. Je hebt er ook veel goede restaurants zitten. Eten in een ander restaurant? Ga dan eens tafelen bij de Ginger Bistro.

Zondag doen in Belfast

St. George’s Market
Zondagochtend een beetje uitslapen? Goed idee! Probeer daarna een beetje bij te komen bij de St George’s Market die om 10 uur de deuren opent. Meer dan de helft van je 48 uur in Belfast zit er dan al op. Na je bezoek aan de markt, raad ik de zeer interessante rondleiding aan bij de Crumlin Road gevangenis.

Zondagmorgen: St. George’s Market

St. George’s Market poffertjes
St George’s Market is een van Belfast’s oudste gebouwen.Je kunt er verse, lokale producten vinden en authentieke sfeer. Er zijn wekelijkse markten op vrijdag, zaterdag en zondag. Dus in je 48 uur in Belfast kun je de markt ook op andere dagen bezoeken. Je kunt wellicht het beste op zondag gaan. Dan is er een mix tussen vrijdag- en zaterdagmarkt met een speciale nadruk op lokale kunst en kunstnijverheid. Daarnaast kun je er, zoals altijd, terecht voor verschillende soorten eten. Zoals het beroemde Ulster Breakfast (zie foto hieronder). Nederlanders met heimwee kunnen er zelfs poffertjes eten!

Nog niet gegeten? Neem dan een klassiek Ulster Breakfast

Ulster Breakfast St. George’s Market

Zondagmiddag: Bezoek de Crumlin Road Gaol – Victoriaanse gevangenis Belfast

Gevangenis Belfast bezoeken: Crumlin Road Gaol
De Crumlin Road Gaol is een 19e-eeuwse monumentale gevangenis. Tegenwoordig open voor publiek voor rondleidingen. Een rondleiding is de beste manier of alles van dit bijzondere gebouw te leren kennen. Van de tunnel die het gerechtsgebouw aan de gevangenis met elkaar verbindt tot de galg.

Lees ook: Bezoek de Crumlin Road gevangenis van Belfast

Dit is een programma voor een stedentrip met 48 uur in Belfast. Lijkt het je wat? Of ben je zelf al een keer in Belfast geweest?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.