In deze blog beantwoord ik 11 vragen die door verschillende bloggers aan mij gesteld zijn.


De afgelopen weken werd ik door drie bloggers genomineerd voor een Liebster Award. Door Jantiens Reisstijl, door Rugzak-Reizen en door Stripes & Stars. De Liebster Award is bedacht is om een beginnende bloggers onder de aandacht te brengen. Kortom, van elke reisblogger heb ik de leukste (lees: makkelijkste) vragen geselecteerd om daar antwoord op te geven.

1. Waar ging je voor het aller eerst op vakantie en welke herinnering heb je daar aan?

Ik denk dat een van de eerste herinneringen aan een kampeervakantie is. Op zo’n vakantie ben ik toen ook begonnen met het verzamelen van vlaggetjes. Dat was in Denemarken. Ik probeer uit elk land dat ik bezoek een vlaggetje mee te nemen.

2. Waarom koos je voor deze titel van je blog?

Zoals je kunt lezen op Over Reizen over de Wereld is deze blog ooit begonnen als iocus.nl. Ik had toen snel een blog nodig in 2010 toen ik op wereldreis ging. Ik heb nu gekozen voor Reizen over de Wereld, omdat ik reis over de wereld. Eigenlijk best simpel. Dat doe ik met verschillende mensen (nu vaak met mijn vriendin Suzanne) en zij plaatsen wel eens wat op dit reisblog. Vandaar dat ik het geen persoonlijke naam heb gegeven.

3. Welke bestemming bezocht je voor het laatst?

Vin & Suus in Magome 2
Dat is Japan geweest (check deze pagina voor alle reisverslagen). Het is een vakantieland dat ik iedereen aanraad! Geweldig. Ons enthousiasme hebben we proberen vast te leggen in een interview dat we onlangs met Ervaar Japan hadden.

4. Wat is je favoriete blogpost die je tot nu toe hebt geschreven?

Ik denk dat toch de beklimming van de Mount Fuji. Daar zijn veel reacties op binnen gekomen. Daarnaast heb ik het verhaal vrij snel na de beklimming geschreven, zodat ik een mooi lang verhaal kon schrijven.

5. Een Hollandse kost of toch een wereldgerecht?

Een wereldgerecht. Ik eet bijna nooit Hollandse gerechten. Geef mij maar rijst of noodles. Op dit reisblog probeer ik af en toe ook wereldse recepten te delen, zoals bijvoorbeeld een Sri Lankaanse curry.

6. Maak je een planning voor je vakantie, of laat je je verrassen?

Reizen over de Wereld bij Sushi Yamazaki
Dat verschilt. Ik denk dat ik uiteindelijk wel meer neig naar een planning. Dan weet je vooraf toch een beetje wat je gaat zien. En over veel dingen moet je gewoon vooraf gewoon goed nadenken. Kaartjes voor het Alhambra of het bezoeken van de vismarkt in Tokyo. Dat moet je toch even uitgezocht hebben. Bij de sushi (zie foto boven) kwamen we min of meer toevallig. Het kan dus allebei.

7. In welk land zou je willen wonen?

Als je in Nederland woont, mag je naar mijn idee zeer tevreden zijn. Alleen, als ik denk aan een vakantieland om te wonen lijkt Japan me wel wat. Of Nieuw-Zeeland. Zo vind ik het wel prettig om seizoenen te hebben en moet een land veel te bieden hebben op gebied van natuur en cultuur.

8. Wat is de langste periode dat je van huis bent geweest?

Dat is 4,5 maand geweest voor een wereldreis. Samen met een vriend begonnen in Rusland om te eindigen in Nieuw-Zeeland.

9. Wat mis je het meest aan thuis wanneer je op reis bent?

Ik denk dat je op reis vooral ziet dat je het in Nederland gewoon erg goed hebt. Als in Nederland een stoeptegel los ligt, bel je de gemeente en wil je dat het nog snel opgelost wordt ook. In het buitenland heb je soms niet eens een stoep of stopt een weg ineens en kun je niet eens verder.

10: Wat voor souvenir neem je mee van je reis?

Elke reis neem ik dus een vlaggetje mee (zie vraag 1). Natuurlijk neem ik wel meer mee dan alleen een vlaggetje. Vaak souvenirs die iets zeggen over een land. Zo heb ik uit Japan onder andere de Daruma pop en de Japanse gelukskat meegenomen. Een leuk aandenken aan een mooie reis.

11: Wat is jouw favoriete reisfoto?

Jongetje uit Mongolie in Gobi woestijn
Ja, die heb ik dus niet echt. Nu moet ik wel zeggen dat ik het Jongetje uit Mongolië wel een erg mooie foto vind. Overigens houd ik zelf ook van nachtfotografie, zoals bijvoorbeeld het Potala Palace.

Nominatie

Tsjah, alle blogs die ik volg hebben de Liebster Award al ingevuld of hebben mij een nominatie gegeven. Kortom, ik nomineer het weblog Ervaar Japan voor de Liebster Award. Het is een weblog over Japan dat ik nog regelmatig bezoek. Gewoon om te kijken wat ze nou weer verzonnen hebben (robots voor de Olympische spelen) of om achtergronden te lezen. Tijd om hem eens aan de tand voelen. Hierbij mijn vragen:

1. Waarom ben je begonnen met je weblog over Japan?
2. Je weblog heet ‘Ervaar Japan’. Uitdaging: Probeer de ‘Japan ervaring’ eens te vatten in 1 zin!
3. Wat is je favoriete bestemming in Japan en waarom?
4. Welke bestemming zou je in Japan nog graag willen bezoeken?
5. Welke souvenirs uit Japan heb je in je huis staan?
6. Eet je vaak ‘Japans’?
7. Dilemma 1: Alleen nog naar Japan op reis of alleen nog naar alle landen van de wereld behalve Japan?
8. Dilemma 2: Kyoto of Tokyo?
9. Wat is je favoriete Japanse film?
10. Veel mensen denken bij Japan aan ‘gekke Japanners’. Wat is daar volgens jou een goed voorbeeld van?
11. Wat is de mooiste foto die je hebt genomen in Japan?

Niets missen? Volg Reizen over de Wereld op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

16 REACTIES

 1. Van de drie verschillende nominaties heb je leuke vragen uitgekozen Vincent! 11 vragen die je leuk hebt ingevuld, nu weten we weer iets meer over je 🙂 Die foto van het jongetje in Mongolië is echt te gek, wauw!

  • Tsjah, dat vind ik wel erg lastig hoor moet ik zeggen. Dan moet je toch een soort ideale mix hebben van cultuur, natuur, eten, dingen te zien, aardige mensen….. Vooralsnog zouden dat qua landen dan Nieuw-Zeeland en Japan zijn.

 2. Je gaat toch wel voor het wereldgericht ja? Toen ik in Japn woonde en naar Nederland kwam voor familie bezoek moest en zou ik altijd een frikandel speciaal eten :).

  Bedankt voor je nominatie en leuke vragen. Ik ga ermee aan de slag.

  • Haha, ik snap dat je een Nederlands gerecht wil eten als je lang in het buitenland bent (geweest). Zo heb ik ooit een broodje kroket gegeten in China bij de EXPO.

   Ben benieuwd naar de antwoorden op je vragen.

 3. Leuk om je zo weer wat meer te leren kennen. Ik had eigenlijk niet zo beseft dat er meer mensen schreven op dit blog, dacht dat het echt van jou was. Japan lijkt me ook fenomenaal als vakantieland, is er een beste reistijd voor en wat was jouw mooiste gebied binnen het land? (naast Mount Fuji 😆 ).

  • Beste reistijd is er niet voor Japan. Juli/augustus is erg warm en klimseizoen Mount Fuji. Natuurlijk de lente voor de kersenbloesem en sneeuwtijd voor de sneeuwapen en wellicht het ijssculpturen festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.