In deze blogpost deel ik mijn 10 mooiste dagwandelingen ter wereld. Ik wandel namelijk heel wat af tijdens mijn reizen. Van een wandeling over vulkanen tot de meest exclusieve wandeling ter wereld. Dit zijn de beste dagwandelingen die ik gedaan heb.

De 10 mooiste dagwandelingen ter wereld

Angels Landing mooiste dagwandelingen ter wereld op de top
In deze blogpost deel ik tien fantastische dagwandelingen. Net als ieder lijstje (zoals de top 20 Japan) is dit een persoonlijke lijst. Het zijn wandelingen die ik zelf gedaan heb. Daarbij als eis: Het moet echt een dagwandeling zijn. De meerdaagse tochten die ik heb gedaan tel ik dus niet mee. Voorbeelden hiervan zijn de Ciudad Perdida in Colombia of de Mount Fuji beklimming in Japan. Hier komt de lijst met mijn 10 mooiste dagwandelingen ter wereld.

10. Wandelen naar Orang oetans

Suus voert baby Orang Oetan
In het Leuser National Park op eiland Sumatra maakte ik deze unieke dagwandeling. Ik kwam hier oog in oog te staan met wilde Orang Oetans. Vooraf wist ik niet hoe lang deze wandeling ging duren. Je stopt natuurlijk pas als je Orang Oetans hebt gezien. Vanuit onze lodge in Bukit Lawang staan we om 6 uur ’s ochtends klaar. We lopen, lopen en lopen. Totdat we bij een voerderplaats komen voor Orang Oetans. De gids slaat met een steen op de voederplaats. En ja hoor, daar komen ze. Er komen drie apen aangeslingerd. Daarvan ook een moeder met een baby. De baby Orang Oetan zie je hieronder op de foto. Een ervaring om nooit te vergeten.

Baby Orang Utan

9. De Chinese muur, China

Chinese muur
De Chinese muur is het icoon van China. De muur heeft een totale lengte van 21.196 kilometer. Je kunt dus maar beter een klein stukje van de muur kieze’ om overheen te wandelen. Maar welk stukje je van de muur je ook kiest. Het wordt zonder twijfel een de mooiste dagwandelingen ter wereld die je doet! Ik loop over het gedeelte dat ze “Jinshanling Great Wall” noemen. Delen van die muur zijn niet gerestaureerd. Het beklimmen van de gigantische traptreden is af en toe een opgave. Maar de prachtige uitzichten maken dat meer dan goed!

De Chinese muur is lang

8. Morskie Oro, Zakopane, Polen

Vincent in Morskie Oro
De wandeling naar meer Morskie Oro is een mooie dagtrip in Polen. De wandeling naar Morskie Oro is zo’n 8 kilometer. Die dagwandeling zelf is overigens niet heel spectaculair. Zelfs vrij simpel. Je kunt zelfs met een kinderwagen de beklimming doen. Het gaat uiteindelijk om het uitzicht als je boven bent. Het prachtige meer met kristalhelder water ligt midden in het Tatragebergte. Zeker doen als je in de buurt bent. Vanuit Krakau is het goed te doen als dagtrip.

The walk starts

7. Van Magome naar Tsumago wandelen, Japan

Magome 2
Wandelen van het authentieke dorpje Magome naar Tsumago schijnt een van de mooiste dagwandelingen van Japan te zijn. Tijdens de wandeling heb je constant het gevoel dat er een samurai uit de bosjes kan springen. Je lijkt even terug in de tijd te stappen. Het is bovendien een zeer aangename dagwandeling, omdat het dwars door bosrijk gebied gaat. Uiteraard krijg je op ‘zijn Japans’ netjes een certificaat met stempels als je wandeling hebt afgerond (zie foto hieronder). Mee informatie en foto’s staan in de blogpost Van Magome naar Tsumago wandelen in Japan

Certificate Magome - Tsumago trail

6. Wandelen tussen de Drakensbergen, Zuid-Afrika

Panorama Drakensberg
Zuid-Afrika is een prachtig land vol mooie parken. Bekend zijn de wildparken zoals het Krugerpark. De mooiste wandelroutes vind je bij de Drakensbergen. Je vindt er dagwandelingen in verschillende soorten en maten. Wij doen de wandeling naar Lees verder: The Cascades, Lookout Rock en Tiger Falls. Een schitterende wandeling waar je op veel plekken prachtige weidse panorama’s kunt aanschouwen.

Plekje om te zwemmen in Drakensbergen

5. Tussen de reuze palmbomen wandelen in de Cocoravallei, Colombia

Vin bij Valle de Cocora
In 2017 waren we meer dan een maand in Colombia. De mooiste dagwandeling die we daar hebben gedaan? Zonder enige twijfel de wandeling tussen de hoge palmbomen van de Cocoravallei. Het is een uniek gebied in de wereld en hoort zeker thuis op mijn lijst mooiste dagwandelingen ter wereld. Je voelt je als lange Nederlander zelfs een klein kaboutertje tussen de palmbomen. Helaas sterven de palmbomen in de vallei wel langzaam uit blijkt uit de Netflixdocumentaire Wild Magic. Hoe dat komt lees je in de blogpost Hike tussen de hoge palmbomen in Colombia.

Vogel kolibries Acaime Cocoravallei

4. Wandelen over vulkanen, Hawaii, Verenigde Staten

Stoombad Vulkanen Hawaii
Wandelen over vulkanen in Hawaii is niet voor mietjes. In het Hawaii Vulcanoes National Park (Big Island) staan namelijk twee van de meest actieve vulkanen ter wereld. Regelmatig worden delen van het park afgesloten. Oh ja, we hadden het over wandelen. Je kunt er wandelen in lavatunnels. Wandelen om vulkanische kraters heen. Je kunt zelfs vulkanisch ‘stoombad’ nemen. Daarover meer in de blog wandelen over vulkanen in Hawaii.

Hawaii Vulkanen Halemaumau Krater Lavaspetters

3. Angels Landing, Zion National Park, Utah, Verenigde Staten

Weg naar de top Angels Landing mooiste dagwandelingen ter wereld
Een berg zo hoog dat alleen een engel erop zou kunnen landen. Angels Landing is een dagwandeling in Zion National Park. Het is misschien wel de gevaarlijkste wandeling op deze lijst. Je moet via ijzeren kettingen naar boven. Een misstap is snel gemaakt en er vallen regelmatig doden tijdens deze wandeling. Een eerlijk is eerlijk: Ik denk niet dat ik deze wandeling nog een keer doe in mijn leven. De paden zijn niet altijd even breed als op de foto hierboven. Zeker niet als er ook nog tegenliggers naar beneden moeten. Toch beloof ik je vast: Eenmaal op de top ben je dat allemaal even vergeten. Je hebt er een prachtig uitzicht. En daarna even terug naar beneden natuurlijk.
Angels landing uitzicht mooiste dagwandelingen ter wereld

2. Tongariro Crossing, Nieuw-Zeeland

Nu weer naar beneden
Dit is wat ze noemen een echte dagwandeling! Je kunt hier een hele dag mee zoet zijn. Waarom? Elk uur verandert het prachtige landschap en wil je weer nieuwe foto’s maken. Daarbij kun je optioneel Mount Doom (de berg uit Lord of the Rings) beklimmen. Daar boven op de berg heb je misschien wel het mooiste uitzicht van de hele wandeling. Meer lees je in de blogpost helemaal naar de klote op de Tongariro Crossing.
Uitzicht vanaf Mount Doom Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland

1. The Wave, Utah, Verenigde Staten

Beroemde surffoto The Wave Amerika surfen
De winnaar van dit lijstje is voor mij The Wave Amerika. De meest unieke, exclusieve, spectaculaire en mooiste dagwandeling ter wereld die ik gedaan heb. Er worden slechts 20 mensen per dag toegelaten. Je komt natuurlijk voor The Wave (zie foto boven), maar in het gebied is nog veel meer te zien. Zoals de rotsentuin van Fatali’s Boneyard. In mijn blogpost over The Wave Amerika lees je alles over deze spectaculaire hike.

Bijzondere rots in evenwicht Fatali's boneyard

Wat vind jij de mooiste dagwandeling ter wereld?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.