In Thailand houden ze van curry. Ik ook. Mijn favoriet is de groene curry. Dit recept voor Kip in Thaise groene curry is voor mensen die van lekker pittig houden.


Kip in Thaise groene curry
Als je Thaise curry hoort, denk je aan currypasta met kokosmelk. In Thailand gebruiken ze het woord ‘Kaeng’. Dat betekent curry, maar niet de curry die wij kennen. Ze bedoelen daarmee het kookproces waarbij verschillende groenten worden vermengd met water of kokosmelk. Je hebt Kaeng Ped (pittig) of Kaeng Jued (niet pittig).

Zelf een heerlijke Thaise groene curry zelf maken? Dan kan heel snel. Zeker als je de groene curry kant en klaar koopt. Natuurlijk kan je de curry pasta ook zelf maken. In mijn recept gebruik ik Antroewa (zie foto hieronder). Een vrij bittere vorm van aubergine. Je kunt ook andere groenten in deze curry toevoegen. Zie daarvoor de tips onderaan de pagina.
Antroewa of Surinaamse aubergine

Kip in Thaise groene curry

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen

  • 70 gram groene curry
  • 250ml kokosroom
  • 250/300 gram kipfilet
  • 4 Thaise aubergines. Als vervanging kun je ook Surinaamse aubergines (Antroewa) of normale Aubergine gebruiken
  • 1 Pak choy of 2 mini Pak choy
  • 2 Limoenblad (Djeroek Poeroet). In de toko zijn deze diepgevroren te koop. Als vervanging van het limoenblad kun je ook rasp van een limoen of citroen gebruiken.
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 75 gram Basmatirijst per persoon
  • OPTIONEEL: Rode peper en (thaise) basilicum ter garnering

Bereidingswijze

  • Kook de basmatirijst volgens de verpakking. Ik houd 75 gram per persoon aan.
  • Doe wat olie in de wok. Bak de currypasta totdat er flink wat geur vrijkomt.
  • Gooi er nu een deel van de kokosmelk bij. Voeg de kip toe en bak mee.
  • Voeg de aubergine toe
  • Voeg de rest van de kokosmelk toe
  • Voeg het limoenblad toe (of de rasp van limoen/citroen)
  • Voeg de vissaus, rijstolie en suiker toe
  • Laat de curry sudderen totdat de kip gaar is
  • Voeg 2 minuten voor het einde de stengels van de pak choy toe
  • Voeg na 1,5 minuut het blad van de pak choy nog toe
  • De curry is klaar. Eventueel kun je garneren met rode peper of met (Thaise) basilicum
  • Eet smakelijk!

TIP 1: Gebruik minder groene curry als je niet zo van pittig houdt.

TIP 2: In de groene curry bereid je je groenten. Je kunt echt allerlei groenten toevoegen. In mijn recept gebruik ik de Surinaamse aubergine Antroewa (ongeveer 10 minuten meekoken) en Pak choy (stengels 2 minuten, het blad 30 seconden). Reken voor sperziebonen 15 minuten, voor aubergine 15 minuten en voor kousenband en babymais 5 minuten. Paprika en bamboescheuten hebben slechts enkele minuten nodig.

Meer recepten?

Bekijk ook het recept van de Sri Lankaanse curry.

De Kip in Thaise groene curry zelf gemaakt? Ik hoor graag wat je van het gerecht vond.

Volg Reizen over de Wereld ook op Instagram, Facebook, Google Plus, Bloglovin’ of Twitter. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.